Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar bleken tijdens snelheidscontroles van politiezone Polder meer dan 11 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel te rijden in Diksmuide.  In de Diksmuidse deelgemeente Woumen reden zelfs één op drie bestuurders te rap.  Die “snelwegen” in Woumen waar de bestuurders gecontroleerd werden zijn de Jonkershovestraat en de Iepersteenweg .  In de Woumense Iepersteenweg werd ook nog eens de grootste snelheidsovertreding genoteerd: daar kon een snelheid gemeten worden van 85 kilometer per uur waar op de controleplaats slechts 50 kilometer per uur toegelaten is.
De beste leerlingen van de klas vond men dan weer in de Esenweg en de Kaaskerkestraat, daar respecteerden de bestuurders de toegelaten snelheden het best.
Tijdens het eerste kwartaal van 2015 werden op het grondgebied van Diksmuide door politiezone Polder 24 bemande snelheidscontroles uitgevoerd.  Daarbij passeerden tijdens deze controles 14.156 voertuigen de camera.  En die camera mochten 1.590 keer flitsten wat dus neerkomt op een snelheidsovertredingsgraad van 11,2 %. (DLD)