Voor de grote voorleesdag van het gemeenschapsonderwijs nodigde de Diksmuidse basisschool W’IJzer in november ouders en grootouders uit om hieraan deel te nemen.  Nu heeft ze voor dit initiatief, waarvoor 300 scholen inschreven een prijs gewonnen.  Deze prijs was een boekenpakket dat vorige week op de school zelf werd overhandigd (foto).

En op vrijdag 27 maart is er in basisschool W’IJzer ook een tentoonstelling rond Oorlog en Vrede onder de titel “Vrede is W’IJzer”.  Een jaar lang wordt al gewerkt met  leerlingen rond dit thema.  Voor de kleuters, voor wie het begrip ‘oorlog en vrede’ dan weer vrij abstract zijn, opteerde men te werken rond het thema ‘100 jaar geleden’. Hoe leefden ze honderd jaar geleden? (kledij, speelgoed, huizen, verwarming, …).
Momenteel legt men aan de Grauwe Broedersstraat de laatste hand aan de tentoonstelling van vrijdag 27 maart waarbij alle klassen werken maken rond de eerste wereldoorlog en het dagelijks leven tijdens die periode. De tentoonstelling zal doorgaan van 15 u tot 16 u op vrijdag.  Daarnaast zal deze tentoonstelling ook te bezoeken zijn op de opendeurdag van basisschool W’IJzer op zondag 29 maart van 14 u tot 17 u. (DLD)