De Weststraathandelaars willen zaterdag hun klanten trakteren.  Niet alleen voor het geduld en het blijvend vertrouwen dat ze hebben gehad tijdens de voorbije werken in de Generaal Baron Jacquesstraat.  Maar ook om van de ingebruikname van hun nieuwe straat een feestelijk gebeuren te maken.  Aan de vooravond hiervan wordt vanavond eerst het officieel lintje van de nieuwe winkelstraat doorgeknipt.   Na een wandeling onder muzikale begeleiding en in gezelschap van enkele reuzen, gebeurt de officiële opening omstreeks 19 uur op het Italiëplein.  Na de obligate toespraken wordt daar ook nog de superprijs getrokken door het Westcomité, zeg maar de verzamelde Weststraathandelaars.  Uit alle spaarkaarten van de voorbije maanden zal een winnaar getrokken worden die een superbonnenpakket ter waarde van 250 euro krijgt.

De Weststraathandelaars hebben deze werken beleefd met een vooral positieve ingesteldheid.  Ook al zorgden de werken dat hun handelszaken gedurende lange tijd moeilijk bereikbaar waren, toch bleven ze positief.  En ze zetten acties op om de klanten blijvend te motiveren om naar de Generaal Baron Jacquesstraat af te zakken.  Daarbij liep vooral de maandelijkse trekking van de spaarkaartenactie in de kijker waarbij steevast een goedgevuld bonnenpakket te winnen viel.  Maar ook de wegenwerkers zelf werden niet vergeten, de handelaars trakteerden ze zowaar tijdens de sinterklaasperiode met warme soep en zelf gebreide handschoenen.
Morgen zaterdag willen ze dan opnieuw hun eigen klanten in de watten leggen.  Allereerst zullen in de winkels van de Weststraat (Diksmuide)bonnen te winnen zijn.  Daarnaast is er op het Italiëplein kinderanimatie met ondermeer grime.  Doorheen de straat zorgen ook nog accordeonmuziek en twee rondtrekkende muziekensembles voor de nodige sfeer.  En tussendoor worden de klanten nog getrakteerd met koffie, hapjes en proevertjes.  Kortom, de Weststraathandelaars hebben niet alleen een nieuwe straat, ze hebben ook door deze wegenwerken, hun onderlinge samenwerking een nieuwe boost kunnen geven.  De mix van de nieuwe straat en de vernieuwde werking van het Westocmité, het kan het commercieel leven in Diksmuides winkelstraat alleen maar ten goede komen. (DLD)