De binnenstad van Diksmuide staat voor een periode van grote werkzaamheden.  De Generaal Baron Jacquesstraat (Weststraat) krijgt, met de aanleg van de nieuwe nutsleidingen, nu reeds een voorsmaakje.  Daarom slaan de handelaars van de Weststraat, die zich hebben verenigd in het West Comité, de handen in elkaar en proberen ze hun klanten, die ondanks de werken toch hun zaak willen bereiken, in de watten te leggen.  Overigens blijven, voor alle duidelijkheid, alle handelszaken tijdens de werken wel degelijk bereikbaar.
Zo wil men alvast de klanten op zaterdagnamiddag 28 mei vanaf 14 uur trakteren met een gratis “bakje troost” …. een koffie dus.
Na het zomers bouwverlof en bij de aanvang van de “grote” werken, zeg maar de heraanleg van deze centrumstraat zelf, wordt er ook een speciale spaaractie opgezet.  Daarbij zullen de klanten een heel jaar lang aankoopbonnen kunnen winnen.
Schepen van openbare werken Bieke Moerman vindt het alvast fantastisch dat deze handelaars tonen dat ze echte ondernemers zijn die ondanks de wegenwerken het hoofd niet laten hangen maar integendeel in deze moeilijke omstandigheden hun creativiteit de vrije loop laten gaan.  Volgens de schepen wil het Diksmuids stadsbestuur hen hierin ook steunen door ondermeer binnenkort ook een autoloze zondag op te zetten waardoor de handelaars ook tijdens de werken hun ondernemerschap en inventiviteit alle kansen kunnen geven.
Om hun klanten op de hoogte te houden van hun acties, werd door het West Comité ook een aparte facebook-pagina aangemaakt.  Voor meer nieuws over de acties van het West Comité : klik hier. (DLD)