Momenteel worden de voetpaden in de Woumenweg in het centrum van Woumen, tussen de Noordbroekstraat en de Kerkstraat heraangelegd.  Dit is de eerste fase van een project waarbij de voetpaden van de Woumenweg in centrum-Woumen worden herlegd.  In eerste instantie was het de bedoeling dat bij deze werken het doorgaand verkeer zou geregeld worden met verkeerslichten.  Maar omdat dit leidde tot te lange files, werd nu geopteerd om het verkeer, komende uit Ieper, een omleiding te laten volgen via de Sint-Pietersstraat en de Kerkhofstraat.  Het verkeer komende uit Diksmuide kan de normale weg wel via de Woumenweg blijven volgen die tijdens de werkuren éénrichtingsverkeer krijgt.  Hierdoor heeft men volgens schepen Bieke Moerman de files kunnen wegwerken.  Om de inwoners van de Kerkhofstraat niet meer te belasten dan strikt noodzakelijk, geldt er tijdens het weekend geen wegomlegging, dan kan in de Woumenweg in beide richtingen worden gereden.

Ook voor de volgende fase tussen de Kerkstraat en de Sint-Pietersstraat zou deze wegomlegging kunnen gelden, al moet hiervoor volgens schepen Moerman nog eerst overleg gebeuren met de politiediensten, de technische dienst en de betrokken aannemer.  Ook voor de laatste fase tussen de Sint-Pietersstraat en de Zuidbroekstraat zal men zoeken naar een oplossing zonder dat er gebruik moet gemaakt worden van verkeerslichten.
Tijdens de werken zullen de garages in de Woumenweg kunnen gebruikt worden buiten de werkuren, zij het enkel in de zones waar op dat ogenblik niet gewerkt wordt.  Ook parkeren is tijdens de werkuren verboden in de werfzone.  De duurtijd van de drie fases van deze werken, die begonnen op 17 mei, wordt geraamd op 140 werkdagen. (DLD)