Jensen Baert uit de SAMW-klas voordracht heeft zich kunnen plaatsen voor de Belfius Classics met teksten rond het thema ‘mijn stad’.

Een SAMW-kwartet heeft zich met hun eigen productie, de tragikomedie “Voor Eeuwig” ook kunnen plaatsen voor de finale van de Belfius Classics.

Zondag 2 november is er om 14.30 uur een herfstwandeling op de Blankaart waarbij de Grote Zilverreiger en andere trekvogels centraal staan.

Momenteel vervangt men de 30 jaar oude boekenrekken van de hoofdbibliotheek door nieuwe rekken. Hierdoor is de bib gesloten tot 11 november.

Door de feestdag van 1 november is er komende zaterdag geen wekelijkse boerenmarkt.

Vanaf maandag 3 november voorziet De Lijn op schooldagen extra ritten op de lijnen Diksmuide-Poperinge en Lichtervelde-Diksmuide-Veurne.

Omdat ze binnenkort verhuist naar een andere gemeente heeft Diksmuids OCMW-raadslid Anne-Mieke Borra (Idee2006) haar ontslag aangeboden.

Diksmuide spreekt op zijn Manehoekje: Twee fietsroutes: weggesmeten geld of politieke na-ijver

De Diksmuidse Filmclub herneemt de film “The broken circle breakdown” op maandag 3 november om 14.30 u en 20.15 u in CC Kruispunt.

Conservator Guido Vandenbroucke telde vorig weekend 123 grote zilverreigers op hun slaapplek op de Blankaart. Een record voor Vlaanderen.

Ook het ontvangkantoor van de belastingen sluit op 15.12 zijn deuren in Diksnuide. Voor de overige diensten is nog geen vertrekdatum bekend.

Diksmuide start een werkgroep met Keiemse en Leekse ouders om een, voor alle partijen aanvaardbare oplossing te vinden voor hun dorpsscholen

Het BTW-controlekantoor sluit op 1 december zijn deuren in het financiencentrum aan de Woumenweg. De BTW-controle verhuist naar Nieuwpoort.

Te horen op Koksijdse gemeenteraad: administratieve zetel van brandweerzone Westhoek, waartoe ook Diksmuide behoort, zou in Koksijde komen.

Deze week houdt de politiezone Polder snelheidscontroles langs de Woumenweg.

Zo’n 2.000 toeschouwers hebben de voorbije dagen een van de 6 opvoeringen van “De tuin van de eeuwigheid” bijgewoond in het Praetbos.

Voetbaluitslag: KSV Diksmuide – Zonnebeke : 3 – 2 (DLD)