Fietsers en wandelaars zijn tijdens Lichtfront toegelaten langs de IJzerdijk mits het respecteren van een voldoende afstand van de fakkels.

Er is in de Bloemmolenkaai een publiekzone voor wie het ontsteken van het vuurkunstwerk aan de IJzertoren wil volgen.

Op vrijdag is er van 16.30u tot 22.30u een parkeer- en rijverbod in de Ijzerdijk, de Bloemmolenkaai, de Kasteelstraat en de Tervaetestraat.

VTI-Leerlingen van de afdeling houtbewerking hebben de sculptuur van het vuurkunstwerk voor Lichtfront aan de IJzertoren gemaakt.

De Diksmuidse wielrenner Jordi Warlop werd tweede op de verkiezing Flandrien voor juniores.

De 11.11.11-Instuif gaat dit jaar door op vrijdag 7 november om 18.30 u in de Boterhalle.

Huidig N-VA-ondervoorzitter Koen Coupillie werd maandag door het N-VA-bestuur verkozen tot voorzitter tot de volgende verkiezingen in 2016.

Diksmuide spreekt op zijn Manehoekje : Grote vraagtekens bij afbouw dorpsscholen.

Volgens de agenda van Diksmuides burgemeester Lies Laridon telt Diksmuide tijdens de maand oktober 29 evenementen rond 100 jaar 1914-1918.

Diksmuide wil vanaf 1.09.2017 zijn gemeentescholen in Keiem en Leke herstructureren: Keiem wordt een kleuterschool, Leke een lagere school.

Er zijn nog kaarten (min 18j. € 5 – volw € 12) voor de theaterwandeling De Tuin van de Eeuwigheid (23, 24, 25 en 26 okt) Info:CC Kruispunt.

Op woensdag 15.10 is er om 20 u in CC Kruispunt een infovergadering met als thema “Cannabis legaliseren?”. Org.: DOP en toegang gratis.

Voetbaluitslag: KSV Diksmuide – SK Nieuwkerke 0 – 0

Deze week houdt de politiezone Polder snelheidscontroles langs de Wijnendalestraat.

Door een verhuis is Pacalle Vanderbeke niet langer voorzitter van N-VA. Ondervoorzitter Koen Coupillie neemt voorlopig deze taak op zich.

Burgemeester Laridon ontving zaterdagavond op de BPC Dixmude namens de Franse president als officier de medaille in de legion d’honneur.

De Speye-spelers kregen vrijdag, na de premiere van The Red Star Line een staande ovatie. Nog opvoeringen op 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 okt.

Diksmuide spreekt op zijn Manehoekje: Twee fietspaden tussen Pervijze en Nieuwpoort.

Van 13 tot 16 oktober zijn er werken aan het kruispunt Iepersteenweg-Woumenweg-Sint-Pietersstraat. Het beurtelings verkeer gaat via lichten. (DLD)