De organisatoren van de In Flanders Fields-marathon vragen wielertoeristen zondag de IJzerdijk, waar de marathonlopers passeren, te mijden.

De toegang aan het zwembad De Kupe is vernieuwd. Het zwembad zelf is na het groot onderhoud terug open vanaf maandag 15 september.

Diksmuide wacht op federale richtlijnen vooraleer beslissingen te nemen rond de kerstverlichting.

Op 12 oktober komt prins Laurent naar Diksmuide namens koning Filip voor de herdenkingsplechtigheden ter ere van de Franse Marinefuseliers.

Diksmuide 3 uur zonder straatverlichting. Een dagbladjournalist heeft haar slecht begrepen, aldus Lies Laridon die de uitspraak nu ontkent.

De Beerstse VZW De Helpende Hand organiseert zater-, zon- en maandag een benefietweekend met optredens in Maria ter Engelen in Klerken.

In afwachting van zijn proces voor het Gentse Hof van Beroep is de Vladslose cannabisboer Geert De Brabander onder voorwaarden vrij gelaten.

Diksmuids burgemeester Lies Laridon laat optekenen dat zij tussen 17 uur en 20 uur alle straatverlichting wil doven uit solidariteit.

Het voorbije weekend zijn opnieuw basejumpers van de IJzertoren gesprongen. Het toezicht zal verscherpt worden.

Door asfalteringswerken is de IJzerdijk ter hoogte van de Viconiastraat en de Tervaetebrug afgesloten tot 12 september.

Op donderdag 11 september komt het bewonersplatform van Lampernisse bijeen om 20 uur in café Zannekin.

Frank Allaeys verlaat eind 2014 Odiel Van Caeyzeke. Zaterdag 13 september is in CC Kruispunt nog een voorstelling met het origineel kwintet

Op dinsdag 9 september is er om 20 u bijeenkomst van het bewonersplatform van Pervijze in OC Ten Bercle.

Maandag was er op het kruispunt Tramstatie (Beerst) een aanrijding tussen een postwagen en een ander voertuig. Beide bestuurders zijn gewond

Ingevolge werken is de Oudekapellestraat afgesloten van maandag 8 september tot vrijdag 12 september.

Deze week houdt de politiezone Polder snelheidscontroles langs de Woumenweg.

Voetbaluitslag : VC Ichtegem – KSV Diksmuide : 1 – 3

Op zon. 7 sept. (14.30 u) toont de conservator tijdens een wandeling het resultaat van de voorbije investeringen in het Blankaartgebied. (DLD)