Op dinsdag 4 en woensdag 5 oktober wordt De Breyne Peelaertstraat ter hoogte van de Grote Markt afgesloten voor dringende rioleringswerken.


Openbedrijvendag (zondag 2 oktober): kachelspecialist Broucke (Esen) en het afval- en recyclagebedrijf GRWestkust (Cardijnlaan-Diksmuide).


De jeugddienst organiseert op zat. 1 okt. van 14 u tot 16.30 u in zaal Horizon in het kader van Art 19 een workshop rond beeldende kunst.


Schepen Vanlerberghe laat weten dat vanaf 1 januari de huidige blauwe PMD-zak vervangen wordt door hetzelfde type als de huidige huisvuilzak


Zondag 2 okt. vanaf 11.30u: miniemen en aspiranten cyclo-cross op het parcours op Domein De Pluimen. Toegang: gratis. Org: Petit Paris-comité


In de Blankaart is de dwergaalscholver gezien. Zeldzaam want het is pas de vierde keer sinds 1830 dat deze vogel gezien wordt in Belgie.


Diksmuide moet zich niet uitspreken over de Chinese overname van Eandis-aandelen, Diksmuide valt volgens schepen Vanlerberghe onder Infrax.


Op donderdag 29.9 is er een Veggie@ Work voor het Diksmuids stad- en OCMW-personeel. De kookploeg van WZC Yserheem zal vegetarisch koken.


In de St.-Sebastiaanswijk is een kattendoder aan het werk met een zoete antivriesgel. Dixit een dierenarts zijn al meerdere katten verdwenen


Op woensdag 28 september is er op De Pluimen vanaf 13 u de jaarlijkse veldloop voor leerlingen van Diksmuidse lagere en secundaire scholen.


In de week van 26.9 controleert politiezone Polder de snelheid in de Schoorbakkestraat. Maar ook elders wordt de snelheid gecontroleerd.


Voetbaluitslagen : KSV Diksmuide – De Panne 1 – 1 * Beernem – Keiem 1 – 0 (DLD)