Diksmuide spreekt op zijn Manehoekje: Schoenmaker, blijf bij uw leest.

Dit weekend kan men een azalea tvv Kom op tegen Kanker kopen. Op zaterdag op Diksmuides boerenmarkt, op zondag op de Vladslose rommelmarkt.

Diksmuide spreekt op zijn Manehoekje : Wie treedt op tegen geluidsoverlast?

De aannemer die de werken aan de Hoge Brug uitvoert, die zorgen voor kilometers files, laat weten dat de werken vrijdagavond af zullen zijn.

Het Museum aan de IJzer mocht woensdagnamiddag, nadat het pas op 27 februari zijn deuren opende, al zijn 100.000ste bezoeker verwelkomen.

Momenteel installeert men, dan toch nog vroeger dan De Lijn verwachtte, de nieuwe digitale aankondigingsborden aan het vernieuwde busstation

De 8400 fakkeldragers voor Lichtfront, de fakkelketting van 17 oktober langs de frontlijn, zijn gevonden. Nu zoekt men nog 1.600 medewerkers

Op zaterdag 20 september organiseert Handelend Diksmuide “Superkoop-zaterdag” in de centrumstraten. Daar is ook straatanimatie voorzien.

CC Kruispunt opent op zaterdag 20 september om 20 uur haar nieuw cultuurseizoen vol vuur en passie met Club Flamingo, la Guardia Flamenca

Woensdag 17 september om 20.30 uur: bijeenkomst Bewonersplatform Esen in de parochiezaal van Esen.

Hein Dellobel heeft zondag, tijdens de IFF-marathon, het 25 jaar oude MACW-clubrecord van Willy Vandaele van 3.08 uur op 2.58 uur gebracht.

De heren van VT Diksmuide wonnen de bekermatch Trofee Vercruysse met 3-2 van de volleybalploeg uit Ruiselede die een reeks hoger speelt.

Op dinsdag 16 september is er om 19.30 u in OC Volcraven een bijeenkomst van het Bewonersplatform van Oostkerke.

Deze week houdt de politiezone Polder snelheidscontroles langs de Oostendestraat.

Diksmuidse Hanna Vandenbussche werd zondag eerste dame tijdens de IFF-marathon, stadsgenoot Karel Moerman werd knap tweede bij de mannen.

Wegens filmopnames wordt de IJzerdijk van maandag 15 september tot woensdag 17 september afgesloten vanaf de Dodengangstraat tot huisnr. 66.

Jordi Warlop (Stuivekenskerke) is geselecteerd voor het komend wereldkampioenschap wielrennen voor juniores in Ponferrada (Spanje).

Voetbaluitslag: KSV Diksmuide – KFC Poperinge : 2 – 3