Een kom warme soep.  Het is niet alleen lekker en gezond, het kan ook een warm gebaar zijn naar hen die in armoede leven, een gebaar dat niet veel moeite kost, zo is te horen bij de Landelijke Gilde van Pervijze.  Daarom organiseert ze op maandagvoormiddag 1 december tussen 10 uur en 12 uur ter gelegenheid van de wekelijkse marktdag, Soep op de Stoep aan de toeristische dienst.  Met deze actie ten voordele van Welzijnszorg vraagt men aandacht voor de 1,6 miljoen mensen die op vandaag nog altijd in armoede of op de armoedegrens leven.  Met de opbrengst wil Welzijnszorg via lokale projecten kansen geven aan mensen in armoede, ze stimuleren en ondersteunen.

Voor Gaby Verstraete van de Pervijse Landelijke Gilde is armoede veel meer dan een gebrek aan geld. Het veroorzaakt immers ook sociale uitsluiting. Mensen in armoede ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen. Hun kinderen worden niet uitgenodigd op verjaardagsfeestjes, reclame herhaalt steeds opnieuw wat ze niet kunnen krijgen, ze leven in slechte en ongezonde woningen, worden sneller ziek … Armoede zorgt er dan ook voor dat mensen zich vaak letterlijk in hun woning opsluiten.
Voor de Landelijke Gilde zijn dat voldoende redenen om het signaal te geven dat armoede een onrecht is en dat men er samen iets moet aan doen. Een gezonde woning, een leefbaar inkomen, een waardige job, onderwijs en een goede gezondheidszorg, het zijn immers mensenrechten. Met de actie Soep op de stoep wil de Landelijke Gilde niet alleen het signaal geven dat armoede blijvende aandacht vraagt, tevens helpt men ook Welzijnszorg op weg naar een beter leven en zorgt ze voor meer kansen in de samenleving voor mensen in armoede.

Wie ook via een warme soep de weg wil tonen naar een warmere samenleving is maandagvoormiddag 1 december welkom aan de stand Soep op de stoep.  Warme soep als een warm gebaar.

Info : www.welzijnszorg.be (DLD)