Op donderdag 27 november organiseren welzijnsschakel ’t Vlot en Ruimte-Diksmuide een info- en gespreksavond rond het thema van Welzijnzorg 2014 “Iedereen beschermd tegen armoede?”  Deze informatieavond gaat door in het dienstencentrum Ten Patershove in de Maria Doolaeghestraat.

België is weliswaar een welvaartsstaat waarvan Brussel ook nog eens de hoofdstad is van Europa en Vlaanderen zich beschouwt als een Europese topregio.  Maar toch leven hier meer dan 1,6 miljoen mensen in armoede wat nog altijd 15% van de bevolking is.  Ook in Diksmuide is er nog steeds armoede. Nochtans zou iedereen moeten beschermd zijn door de sociale zekerheid terwijl er ook nog andere vormen zijn van sociale bescherming.  Toch moet men ook hier vaststellen dat wie arm is onvoldoende beschermd is tegen allerhande risico’s.

Waarom ons beschermingssysteem ontoereikend blijkt te zijn, wie recht heeft op ondersteuning, waarom recht hebben één zaak is maar recht krijgen een andere is, hapert er iets aan de hulpverlening, het zijn maar een paar vragen die op deze info-avond aan bod zullen komen.
Na de campagnefilm van Welzijnszorg, is er een panelgesprek waarbij men dieper ingaat op de situatie van mensen in armoede : hoeveel heb je als alleenstaande /als gezin per maand nodig om te overleven?   Waarop hebben mensen in kansarmoede echt recht op gebied van voeding,   huur, vervoerkosten, schoolkosten, verwarming en energie…?  Panelleden zijn Johan vandamme, beleidsmedewerker CAW Centraal /West-Vlaanderen, Nancy Acx, opgeleide ervaringsdeskundige in armoede, Aymar Hindryckx, voorzitter Sint-Vincentiusvereniging Diksmuide en Steffi Beyaert, educatief medewerkster Welzijnszorg West-Vlaanderen.
Na een korte pauze volgt er nog een toelichting bij het standpunt van Welzijnszorg en wordt er aandacht besteed voor het Diksmuids project “De Klapstoel”.  Tenslotte is er nog tijd voor vragen en gesprek vanuit het publiek.

De toegang bedraagt 2 Euro en in deze toegangsprijs is een drankje begrepen. (DLD)