Diksmuide heeft een tweede reeks van zes preventieve snelheidsradars aangekocht.  Samen met de al in 2015 aangekochte exemplaren heeft men er nu een dozijn staan op verschillende plaatsen in Diksmuide.  Volgens schepen van mobiliteit Kurt Vanlerberghe leveren dergelijke borden, die een indicatie geven van de snelheid, een prima resultaat.  Toch moet men vaststellen dat er nog steeds in vele woon- en dorpsstraten te snel wordt gereden.  Deze borden worden om de 3 maanden op andere locaties geplaatst.  Wie meent dat zijn straat ook best een tijdje een dergelijke preventieve snelheidsradar kan gebruiken, kan dit melden per mail via mobiliteit@diksmuide.be.

Ondanks de vele flitspalen, verkeersdrempels, asverschuivingen en verkeerskussens, blijft het in Diksmuide klachten regenen over te snel verkeer in woonstraten en dorpskernen.  Volgens schepen Vanlerberghe heeft men wel vastgesteld dat bestuurders, bij het zien van de preventieve snelheidsradars, rekening houden met de weergegeven snelheid en ook op de rem gaan staan.  Zo werden deze borden met succes ingezet bij de wegenwerken in Woumen en Oostkerke.  Daarenboven blijken ze het meest effect te hebben wanneer ze geregeld verplaatst worden.  Vandaar dat Diksmuide geopteerd heeft haar twaalf borden per kwartaal een andere locatie te geven.
De nieuwe preventieve snelheidsradars worden geplaatst bij het binnenrijden van Sint-Jacobskapelle (in de richting komend van de camping), aan kinderdagverblijf Prutske (komend uit de richting Leke), aan de kerk van Esen (komend uit de richting Zarren), in de Graanstraat bij het binnenrijden van de Graanwijk, in de Grauwe Broedersstraat en in de Pluimstraat nabij het sportpark De Pluimen.
Verder worden bestaande borden die al in circulatie zijn, ook verplaatst naar de Beerststraat, de Kortewildestraat en de Werkenstraat in Vladslo.  Dit dorp heeft immers volgens schepen Kurt Vanlerberghe fel te lijden onder sluipverkeer.
In de toekomst wil men deze preventieve radars verder plaatsen op locaties die problematisch zijn.  Deze blijken uit snelheidstellingen via de snelheidsradars die al enkele jaren in gebruik zijn. Maar nu kunnen dus ook de Diksmuidelingen vragen om gedurende enige tijd deze preventieve snelheidsradar in hun straat te krijgen om bestuurders er aan te manen trager te gaan rijden. (DLD)