In de voormalige Keiemse pastorie, die overigens niet meer in stedelijke handen is, komt er in de loop van 2015 een nieuw woonproject.  Deze woning moet, vermoedelijk vanaf het najaar, onderdak kunnen bieden aan een 6-tal bewoners met een ondersteuningsnood.  Initiatiefnemer en projecthouder hiervan is Duin en Polder uit Diksmuide.  Maar zij krijgen ook steun van De Lovie die ook meestapt in dit project.
Volgens Piet Van de Walle van Duin en Polder is men momenteel volop bezig aan de voorbereiding, zowel conceptueel als technisch.  Leidraad hierbij is Perspectief 2020, het beleidsplan van minister Vandeurzen, bekend van zijn concentrische cirkels.
Voor dit woonproject willen de initiatiefnemers samen werken met bestaande en reguliere ondersteunende diensten en organisaties.  Verder wordt uitdrukkelijk een beroep gedaan op vrijwilligers.  Volgens Piet Van de Walle wil men daarenboven ook de Keiemse gemeenschap maximaal betrekken bij dit project.  In de komende maanden wil men hiervoor bijzondere infomomenten organiseren.  (DLD)