Deze zomer kan men op de binnenkoer van de voormalige broedersschool aan de Oostendestraat (foto) gratis gaan kijken naar vier films in open lucht.  In het kader van het zomers cultuurfestival Stad Onderstroom, waarbij gratis concerten, exposities en een literatuurdag op de Blankaartvijver worden aangeboden, programmeert de Diksmuidse Filmclub dus ook de openluchtfilms op vier zomeravonden.  Vanaf zaterdag 30 juli zijn er tijdens vier openeenvolgende zaterdagavonden de films Wat Mannen Willen, Jurassic World, The Young and Prodigious T.S. Spivet en de tweede FC De Kampioenenfilm Jubilee General te zien. Zo wordt de site van de oude broedersschool een openlucht-cinema.

Zaterdag 30 juli
WAT MANNEN WILLEN

In “Wat Mannen Willen”, het regiedebuut van Filip Peeters, volgt men de levens van zes – jawel – mannen op zoek naar de grote liefde of gewoon een beetje geluk in een tijd waarin mannen soms geen idee hebben hoe ze man moeten zijn en wat vrouwen nu eigenlijk van hen verwachten.  Jonas Van Geel, Géné Bervoets, Adriaan Van den Hoof, Tom Audenaert, Louis Talpe, Ben Segers en Nathalie Meskens vormen de hoofdcast.

Regie: Filip Peters – B – 2016 – 104 min.


Zaterdag 6 augustus
JURRASIC WORLD

Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor zich zag. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

Regie: Colin Trevorrow – USA – 2015 – 124 min.


Zaterdag 13 augustus
THE YOUNG AND PRODIGIOUS T.S. SPIVET

De 12-jarige T.S. Spivet woont met zijn familie op een ranch in Montana. Zijn moeder is geobsedeerd door insecten, zijn vader is een onvervalste cowboy en zijn 14-jarige zusje droomt ervan Miss Amerika te worden. Zelf is hij een echt genie, gefascineerd door cartografie en wetenschappelijke proeven. Op een dag krijgt hij een telefoontje van het Smithsonian in Washington. Voor één van zijn uitvindingen heeft hij de prestigieuze Baird-prijs in de wacht gesleept, die mag hij in ontvangst nemen op een prijsuitreiking. Spivet pakt meteen zijn koffer, schrijft een afscheidsbriefje en vertrekt alleen op een wonderbaarlijke tocht naar de andere kant van de Verenigde Staten.

Regie: Jean-Pierre Jeunet – Fr – 2013 – 105 min.


Zaterdag 20 augustus
F.C. DE KAMPIOENEN 2 : JUBILEE GENERAL

Het verhaal van de tweede film begint waar dat van DDT ooit eindigde: in de gevangenis, waar hij werd opgesloten voor belastingsfraude. Op het moment dat DDT vrijkomt zijn de Kampioenen volop bezig met de voorbereiding van hun 25-jarig jubileum. Het belooft een groot feest te worden, maar daar zou met de terugkeer van DDT wel eens snel verandering in kunnen komen.
Wanneer Xavier en Markske ook nog eens beslissen om oud trainer Oscar Crucke, die als monnik in een tempel in Thailand verblijft, in het geheim terug te halen voor het feest… gaan de poppen pas echt aan het dansen.

Regie: Jan Verheyen – 2015 – 98 min


De vier vertoningen vangen telkens aan om 22 uur op de binnenkoer van de voormalige broedersschool.  Het filmterras opent om 21 uur.
Bij regenweer wijkt men uit naar de Boterhalle. De vertoningen kunnen gratis bijgewoond worden. (DLD)