Marc Maddelein, de voormalige centrumleider die tussen 1980 en 2002 actief was in Ten Patershove, is reeds enkele jaren vertrokken uit de Maria Doolaeghestraat.  Al is hij niet voor iedereen helemaal verdwenen uit beeld want al die jaren heeft hij ook verder reizen georganiseerd waarbij de deelnemers voornamelijk gepensioneerden waren.  Ook heel wat Diksmuidelingen bleven jaarlijks met “hun” Marc op ontdekkingsreis gaan.  En die Marc Maddelein heeft nu zijn eigen reisbureau opgestart zodat hij met zijn inmiddels 22-jarige reiservaring nog meer reizen kan uitwerken, speciaal op het ritme en de belangstelling van de actievere gepensioneerde.

Eind jaren negentig organiseerde Marc Maddelin vanuit Ten Patershove een vliegreis naar de wereldtentoonstelling in Portugal. Met een onverhoopt succes zodat hij uiteindelijk met het Diksmuids dienstencentrum 4 busreizen en een 5-tal meerdaagse vliegtuigreizen opzette.  Ook toen hij in 2002 overstapte naar de Stichting tegen Kanker als regioverantwoordelijke, bleef hij zijn reizen organiseren waarvoor hij een maand verlof zonder wedde nam.  Maar toen hij in 2011 een reis naar Sicilië programmeerde en onmiddellijk 200 inschrijvingen noteerde, bleek een combinatie met zijn vaste job niet meer mogelijk.  Hij begon voltijds te werken voor een reisbureau waarmee hij jaarlijks een 8-tal eigen reizen organiseerde volgens zijn eigen concept “Rustig Reizen”, aangepast aan de deelnemers die grotendeels gepensioneerden zijn.  Het ging richting Griekenland, Servië, Marrakech maar ook een wellnessweek ontbrak niet.  Een recent Vlaams decreet zorgde er onlangs voor dat hij met zijn reizen nu ook op eigen benen kon staan.  En Marc stampte zijn eigen reisbureau “Reisboerke” uit de grond.

Ook met “Reisboerke” wil hij zich concentreren op zijn specialiteit, het reizen met gepensioneerden.  Niet alleen heeft hij al heel wat reiservaring, intussen behoort hij ook al een beetje met zijn 62 jaar tot deze leeftijdsklasse.  Maar net zoals de deelnemers aan zijn reizen barst hijzelf ook nog steeds van energie.  Zo houdt hij eraan zijn reizen persoonlijk ter plaatse te gaan voorbereiden.  Hij moet alles vooraf zelf gezien hebben.  Daarbij heeft hij vooral aandacht voor de lunches die hij zoveel als mogelijk origineel wil.  Niet de plat betreden paden waar de meeste groepen stoppen om te lunchen maar wel bij particulieren in de tuin of op een bijzondere locatie met een typisch streekgerecht.  Bereidt  hij alles persoonlijk voor, ook gaat hij steevast zelf mee als reisleider.  Hij kent dan ook zijn deelnemers bij naam en voornaam.  Hij staat op geen beurzen en heeft geen mooie brochures, zoals Diksmuide hem kent blijft Marc ook als reisboerke zichzelf en zal hij via de mond-aan-mond-reclame zichzelf verkopen.

Dit jaar trekt hij voor 13 dagen naar Kroatië.  Daarnaast zijn er ook nog niet-klassieke bestemmingen als Roemenië, Servië en Cyprus.  Verder trekt hij ook nog naar Malta wat dan weer meer geschikt is voor de cultuurliefhebbers.  En dan is er nog zijn klassieker Marrakech voor een groepje van 8 personen waarbij men alvast één nacht in een tent slaapt.
Voor deze reizen zijn er telkens nog enkele plaatsen vrij.  Wie echter met Marc naar Sicilië of Noorwegen wil of wil deelnemen aan de Welnessweek, zal nog wat moeten wachten want deze reizen zijn voor 2016 al volzet.

Meer info over Reisboerke Marc Maddelein vindt men terug op www.reisboerke.be (DLD)