Ook dit jaar wordt er tijdens de zomerse vrijdagen uitgepakt met muziekoptredens bij Diksmuidse horecazaken.  Deze gratis optredens van groepen van divers pluimage zorgen telkens voor een pak zomerse ambiance.  Het eerste optreden is vanavond, vrijdag 3 juli, om 21 uur bij muziekclub 4AD aan de Kleine Dijk. (foto)

3 juli – Muziekclub 4AD (Kleine Dijk): La Malquerida (21 uur)

Beïnvloed door Europees en Afrikaanse ritmische dansstijlen sloegen 5 MexicAntwerpse muzikanten de handen in elkaar om een repertoire van Old school Latijns-Amerikaanse salonmuziek te combineren met folk, cumbia en soms rock, een combinatie die van La Malquerida een echte fiesta band maakt.

10 juli – The General Store (IJzerlaan) : De Rainbows (20 uur) en De Schlagershowband (22 uur)

The Rainbows zijn bekend van de hit ‘Show me what you want’.  Ze brengen muziek van de jaren 60 tot nu: rock, pop, country en blues. De Schlagershowband is dan weer een professionele band die gedurende twee uur de crème de la crème van de Belgische & Nederlandse schlagers van vroeger en nu brengt.

17 juli – Den Engel (Kiekenstraat) : Alex, Rudi en Ilse (21 uur)

Een programma vol herkenbare hits van onder andere The Blues Brothers, Joe Cocker, Barry White, The Pointer Sisters, Rob de Nijs … In combinatie met fantastische stemmen en hun aanstekelijke enthousiasme zorgt dit trio ervoor dat men niet stil blijft zitten.

7 augustus – Joycafé (Stovestraat) : Grafgravers ‘Phatmark Collective’ (21 uur)

‘West Vloams vo je fretter’. Deze 6-koppige rapcrew (MC’s Samoerai, RobinOed, Connard, Vorre, Que en DJ Dizzy Dee) vindt zijn roots in verschillende steden, dorpen en gehuchten in West-Vlaanderen. De ruime waaier aan dialecten en stijlen zorgt voor een leuke mix, uniek binnen de Vlaamse Hiphop-scene.

21 augustus – ’t Brouwershuys (Grote Markt) : Café con Leche (21 uur)

Deze 11-koppige mestizo band zet de Zomerse Vrijdag aan het dansen met laid back reggae, stroperige swingjazz, zuiderse rumba en cumbia, meeslepende balkan en hevige ska. Café con Leche is Belgische top in z’n genre. (DLD)