Vanaf 1 januari 2015 zal men in Diksmuide kunnen betalen met Diksmuidebons.  Een Diksmuidebon is een geschenkbon ter waarde van 10 Euro die kan gebruikt worden bij alle aangesloten handelaars van Groot-Diksmuide.  Volgens burgemeester Lies Laridon wil Diksmuide hiermee haar inwoners stimuleren om hun inkopen te doen bij lokale handelaars.  Om verder alle lokale handel hierbij te betrekken zal men deze Diksmuidebon ook kunnen gebruiken bij abonnementhouders van de maandagmarkt en de zaterdagse boerenmarkt.
Vanaf 1 januari zal deze bon zijn intrede doen ter vervanging van de geboorte- en  adoptiepremie.  Waar men vroeger 30 Euro op zijn rekening kreeg, zal men vanaf volgend jaar 3 Diksmuidebons krijgen.  Op termijn zal deze Diksmuidebon ook te koop zijn als (relatie-)geschenk.  Tenslotte speelt het stadsbestuur ook nog met de idee om de vrijwilligers die binnen het bestuur een onvervangbaar handje toesteken, te gaan vergoeden met diezelfde Diksmuidebon.

Geïnteresseerde handelaars die zich wensen aan te sluiten bij het Diksmuidebonnetwerk, kunnen zich melden bij de cel lokale economie (E : lokale.economie@stad.diksmuide.be – T : 051/79.30.14).  Deze inschrijving is gratis.
Deze Diksmuidebon kadert binnen de kernversterkende maatregelen waarmee Diksmuide de lokale detailhandel wil ondersteunen.  Hierin kaderen ook de betere inkleding van winkelstraten met vlaggetjes en rode lopers.

En er komt nog steun voor Diksmuide want voortaan kunnen Diksmuidse KMO’s en grote ondernemingen van Europese steun genieten.  Diksmuide is hiermee één van de vijf West-Vlaamse gemeenten die deze Europese steun kan genieten.  Zo zullen kleine ondernemingen, die enerzijds voor minimum 100.000 Euro investeren aan opleidingskosten over 3 jaar een subsidie bekomen van 80%.  Maar anderzijds zullen zij ook voor 1.000.000 Euro aan investeringen dienen uit te voeren waarvoor ze dan wel nog eens 8% subsidies krijgen.  Bij extra tewerkstelling is er nog eens bonussteun mogelijk.  Ook grote ondernemingen kunnen voor steunmaatregelen in aanmerking komen maar voor hen zijn de bedragen van eigen inbreng hoger.  Deze steunperiode loopt van 1 juli 2014 tot en met 31 december 2020.  Volgens burgemeester Lies Laridon zijn deze steunmaatregelen een extra troef om nog meer bedrijven aan te trekken voor het industrieterrein Oude Barriere of voor het nieuw aan te leggen ambachtelijk industrieterrein te Kaaskerke.
Voor meer info kan men hiervoor eveneens terecht bij de cel lokale economie van Diksmuide die gehuisvest is aan de Kleine Dijk 33 (E : centrummanagement@stad.diksmuide.be – T : 051.79.30.30). (DLD)