In 2017 lanceerde de Diksmuide samen met Zonnebeke, Ieper en Poperinge de UiTPAS Westhoek. (foto archief) Met deze pas wil men de participatie aan cultuur-, sport- en vrijetijdsactiviteiten verhogen want UiTPAS is een digitale spaar- en voordeelkaart voor iedereen die deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten in Diksmuide en de andere drie participerende gemeenten. Zowel cultuur- als sport- als jeugdactiviteiten komen in aanmerking. Voor de voordelen van UiTPAS verwijzen we naar onze lanceringsbijdrage (klik hier). Dit aanbod wordt nu ook uitgebreid naar verenigingen. Diksmuidse verenigingen kunnen hun leden en bezoekers via de UiTPAS belonen voor hun komst.

Bij zowat alle activiteiten van de stadsdiensten kan men punten sparen en inwisselen voor leuke voordelen. Daarnaast kunnen mensen met financiële moeilijkheden  de UiTPAS inzetten om korting te krijgen bij de activiteiten. Maar ook de verenigingen zorgen voor een boeiend vrijetijdsaanbod. Daarom willen men ze graag als UiTPAS-partners.  Daardoor kunnen pashouders ook bij elke activiteit van deze deelnemende verenigingen een punt sparen. Daarnaast is lidmaatschap van een vereniging ook  goed voor 15 punten per jaar per lidmaatschap. Daarnaast geeft men ook korting aan deelnemers die een UiTPAS aan kansentarief hebben.
Tot nog toe zijn er 997 passen verkocht, waarvan 662 aan kansentarief. Er werden al 5.491 punten gespaard met de UiTPAS. Vooral de sportsector is geliefd. De gespaarde punten werden al 85 keer omgeruild voor een leuk voordeel. Ondertussen gaat de verkoop van tickets aan kansentarief gestaag verder. Deze doelgroep neemt doorgaans minder vaak deel aan activiteiten, vooral omwille van de kostprijs. Via de UiTPAS krijgen zij de mogelijkheid om toch deel te nemen. 42 keer al werd de UiTPAS gebruikt aan het kansentarief.
Info kan opgevraagd worden UiTPAS@diksmuide.be of 051/79.32.60 (DLD)