Maandagavond wordt aan de gemeenteraad de goedkeuring gevraagd om de blauwe zone in het centrum uit te breiden.  Hierdoor zal men maximaal één uur mogen parkeren in volgende straten : Vaartstraat (van huisnr 6 tot en met huisnr 7), Italiëplein, Generaal Baron Jacquesstraat, Grote Markt, Kiekenstraat,  Vismarkt, IJzerlaan aan de zijde met de onpare huisnummers, Gasthuisstraat, Maria Doolaeghestraat en Grauwe Broedersstraat aan beide zijden vanaf het kruispunt met de Breyne Peelaertstraat tot het kruispunt met het Oostvesten.
In volgende straten zal men dan weer maximaal 2 uur mogen parkeren : Kasteelstraat, Hof ter Bloemmolens, Vaartstraat (van huisnr 1 tem 5), Begijnhofstraat, Grote Dijk, Kleine Dijk, Wilgendijk, Halve Maanstraat, Schoolplein, Heilig Hartplein, Reuzemolenstraat, Schipstraat, Koning Albertstraat, Sint-Jansstraat, Sint-Jansplein, Konijnestraat, Admiraal Ronarchstraat, Torenstraat, Van Pouckestraat, Sint-Niklaasstraat, Stationsstraat, De Breyne Peelaertstraat, Oostvesten, Invalidenplein, Montanusstraat, Vredestraat, Bortierlaan, Lange Veldstraat vanaf het kruispunt met het Burggraaf Frederikplein tot aan het kruispunt met de Laura Fredericqlaan, het Burggraaf Frederikplein, Rosemarijnstraat,  Fuselierstraat, IJzerlegerstraat en de parking van CC Kruispunt.  In alle straten wordt de blauwe zone wel opgeschort over de middag tussen 12 uur en 13 uur.
Tenslotte wordt ook nog een parkeerverbod ingesteld in de Stovestraat en de Kwadestraat.  Wie zich niet houdt aan deze blauwe zone zal een retributie moeten betalen van 25 euro.
Voor de bewoners van deze straten worden ook bewonerskaarten voorzien zodat zij in hun woonomgeving onbeperkt kunnen parkeren.

Daarnaast voorziet de agenda van de gemeenteraad nog 35 andere punten.  Voor de volledige dagorde : klik hier.

De gemeenteraad kan vrijblijvend bijgewoond worden op maandag 30 mei vanaf 20.15 u in de gotische zaal van het stadhuis. (DLD)