Vrijdagavond was er de première van de jongste productie van De Toverlantaarn “Gesplitst”. Met niet minder dan 36 acteurs kon regisseur Tom Durie, die meteen ook auteur is van dit stuk, zowel op vrijdag- als op zaterdagavond het publiek dermate boeien dat het vaak heel erg stil werd in CC Kruispunt.  Daarenboven was de bezetting een mix van ervaren acteurs van De Toverlantaarn met beginnelingen die meteen hun eerste toneelstappen op de bühne van Kruispunt konden zetten. Hiermee verzekert De Toverlantaarn ook Diksmuides toneeltoekomst.  Voor wie deze opmerkelijke maar vooral boeiende toneelvoorstelling nog wil bijwonen hebben we alvast goed nieuws.  Er zijn niet alleen nog twee voorstellingen, op respectievelijk vrijdag 17 en zaterdag 18 april, we kunnen aan de eDiksmuide-bezoekers ook nog eens tien (10!) vrijkaarten uitdelen voor de voorstelling van zaterdagavond.

“Gesplitst” is een eigen creatie van huisregisseur Tom Durie naar het gelijknamig boek van de Amerikaanse auteur Shusterman. Het verhaal speelt zich af na de Tweede Burgeroorlog in de Verenigde Staten waar ‘de Wet op het Leven’ is ingesteld. Deze wet heeft het abortusvraagstuk en het tekort aan orgaandonoren in één keer opgelost. Abortus tijdens de zwangerschap is verboden, maar ouders kunnen hun kinderen tussen hun dertiende en achttiende levensjaar opgeven als splitser, waarna hun lichaam uit elkaar wordt gehaald en de organen worden hergebruikt. Drie jongeren, die gesplitst zullen worden, komen elkaar bij toeval tegen en beginnen aan een bizarre roadtrip om aan de dodelijke wet te ontsnappen. Of er nog een uitweg is, dat is de vraag die de toeschouwer het hele stuk door blijft boeien.

Er zijn nog voorstellingen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april, telkens om 20 uur in CC Kruispunt. Info en tickets (voorverkoop 10 euro – aan de deur 12 euro) kunnen telefonisch gereseveerd worden via 051 50 16 16 of via www.detoverlantaarn.be/gesplitst.
Daarnaast mag eDiksmuide ook nog eens 10 vrijkaarten wegschenken voor de voorstelling van zaterdagavond 18 april.  Hiervoor hebben we een eenvoudige wedstrijdvraag.  Laat ons, via ons mailadres redactie@eDiksmuide.be weten tegen vrijdagmiddag 17 april om 12 uur wie de auteur is van het gelijknamig boek “Gesplitst” waarop deze toneelproductie van De Toverlantaarn is gebaseerd.  Is dat
A: Keith Shusterman
B: Alan Shusterman
C: Neal Shusterman
Geef ons uw antwoord tegen vrijdagmiddag en misschien kunnen wij u één van de tien vrijkaarten bezorgen waarmee u op zaterdagavond deze boeiende toneelvoorstelling kan bijwonen. De winnaars worden vrijdagavond per mail verwittigd.  (DLD)