Tennisclub De Maene wil tegen uiterlijk 2020 kunnen spelen op 3 binnenterreinen in zijn eigen tennishal die 60 meter op 40 meter zou meten.  Deze zou komen op het domein De Pluimen naast de huidige buitenpleinen die dan eveneens uitgebreid kunnen worden met 2 bijkomende terreinen.  Volgens Eddy Decaestecker van De Maene zou dit gepaard gaan met een investering van 750.000 euro.  Voor de financiering hoopt men enerzijds een lening te kunnen krijgen van het stadsbestuur.  Maar anderzijds hoopt men ook enkele gulle sponsors te vinden.  Met deze bijkomende terreinen wil men het op vandaag nijpend tekort aan speelvelden opvangen.  Momenteel telt De Maene 470 leden die op 4 buitenvelden moeten spelen.

Op de terreinen van De Pluimen is reeds een perceel voorzien voor een tennishal.  Maar waar de realisatie op lange termijn was verwacht, wil tennisclub De Maene nu haast zetten achter deze plannen.  Ze kampt immers met een nijpend tekort aan terreinen.  Op vandaag heeft men 4 buitenterreinen die, ondanks de bijkomende verlichting waardoor er ’s avonds langer kan gespeeld worden, toch overbevraagd blijven.  Een 6-tal jaar terug had men een 200-tal leden maar op vandaag telt De Maene 470 spelers en speelsters.  Hiervan behoren er een 300-tal tot de leeftijdscategorie 5 – 18-jarigen.
De Maene heeft een aantal spelers die uitkomen in competitie.  Deze krijgen sowieso voorrang bij de reservering van de velden.  Daarnaast zijn er ook de populaire lessen voor de jeugd waardoor een aantal terreinen ook al onbruikbaar is voor de recreatieve sporters.  Een uitbreiding van de terreincapaciteit dringt zich dan ook op voor Eddy Decaestecker.
De tennishal die De Maene nu voor ogen heeft zou drie terreinen tellen.  Daarnaast zouden er ook kleedkamers en een bar in ondergebracht worden.  Eens de bar verhuist naar de nieuwe tennishal kan de huidige bar (foto) afgebroken worden om plaats te maken voor 2 extra buitenpleinen.  Hierdoor zou De Maene in totaal over 9 terreinen beschikken. Daarnaast zou de tennishal nog het bijkomend voordeel bieden dat er ook tijdens de wintermaanden op volwaardige manier kan verder gespeeld en getraind worden.

Voor meer info over tennisclub De Maene : klik hier. (DLD)