Vorig jaar ging in Diksmuide voor het eerst de Techniekacademie van start.  Het laat kinderen uit het vijfde of zesde leerjaar toe op een speelse manier kennis te maken met die vaak verre technische wereld.  Na de succesvolle editie van 2014 (foto) kunnen kinderen opnieuw vanaf 9 september terecht in de techniekacademie die loopt tot 9 december.  Men kan zich vanaf begin september inschrijven voor de techniekacademie.

De techniekacademie laat kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar de diversiteit van techniek ontdekken.  Voor wie graag creatief bezig is, bij wie het kriebelt om alles zelf te maken maar bij wie nog de basiskennis ontbreekt, voor hem of haar is de techniekacedemie ideaal.  Men maakt er immers kennis met gereedschap en materialen en men leert ook dat techniek vele gezichten heeft.  Men leert er meteen ook enkele technische systemen te maken.

De Techniekacademie Diksmuide vindt plaats op woensdagnamiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur of van 16 uur tot 18 uur in de Stedelijke Academie voor Woord en Muziek, Koning Albertstraat 24 op 9, 16, 23 en 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober, 18 en 25 november, 2 en 9 december. Er is verder 1 bedrijfsbezoek voorzien en bij de laatste workshop worden ook de ouders uitgenodigd voor de diploma-uitreiking.
Men kan zich nu reeds opgeven als geïnteresseerde deelnemer via www.techniekacademie-diksmuide.be. Begin september worden dan de inschrijvingen open gesteld.  Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. De deelnameprijs bedraagt 70 Euro waarin materiaal en verzekering begrepen zijn.  Bij de inschrijving krijgt men daarenboven een fiscaal attest zodat er tot 45 % kan worden gerecupereerd via de belastingsaangifte. Voor een tweede kind binnen hetzelfde gezin is de deelnameprijs 60 Euro.

Meer info over de Techniekacademie is te verkrijgen bij de Jeugddienst, Koning Albertstraat 24, T: 051 79 32 70, E: jeugdconsulent@stad.diksmuide (DLD)