Vanaf vandaag, dinsdag 17 mei, start de aannemer met de werken voor de tweede fase van het fietspad langs de Pervijzestraat.  Momenteel wordt ook de eerste fase uitgevoerd tussen Pervijze en Scheeweghe. Door de weersomstandigheden heeft deze fase evenwel vertraging opgelopen zodat ze nog niet helemaal is afgewerkt.  Zoals schepen Kurt Vanlerberghe reeds meedeelde op de Diksmuidse gemeenteraad wordt echter niet gewacht op het einde van de eerste fase om al de voorbereidingen van de tweede fase tussen Scheeweghe en Lettenburg op te starten.  Hiermee hoopt de aannemer dat alles efficiënt kan verlopen en de realisatie van het fietspad langs de Pervijzestraat binnen de vooropgestelde termijn kan afgerond worden.

Bij de voorbereidingswerken van deze tweede fase wordt de riolering voor het gehucht Scheewege geplaatst, de grachten worden aangelegd en de grondwerken voor het baanbed van het fietspad worden uitgevoerd.  Na deze voorbereidende werken volgt de aanleg van de onderfundering en de fundering zelf.  Tenslotte hoopt men tegen eind september ook deze tweede fase te kunnen afronden met de asfaltverharding van het fietspad.
Tijdens deze tweede fase zal het verkeer dat van Diksmuide naar Avekapelle/Pervijze rijdt, de gewestweg N35 kunnen blijven volgen.  Het verkeer dat naar Diksmuide rijdt zal een omleiding moeten volgen via Oostkerke (Oostkerkestraat en Lettenburgstraat). Door de combinatie met de omleiding voor zwaar verkeer op de E40, hoopt men dat het aandeel aan zwaar verkeer zal kunnen verminderd worden.  (DLD)