Vanaf 1 december wordt gestart met de aanleg van fietspaden langs de Klerkenstraat.  Deze zullen vertrekken aan het kruispunt Eikhof om verder te gaan tot de dorpskom van Klerken op Houthulsts grondgebied in de Esenstraat.  Deze fietspaden langs beide zijden van de weg worden dan ook gezamenlijk aangelegd door Diksmuide en Houthulst.   Voorafgaandelijk is er nog op donderdag 26 november een infovergadering in Het Heuvelhuis in de Dorpsstraat 29 te Klerken.  Aanvang om 19.30 uur.

Er komt aan beide zijden van de weg een vrijliggend fietspad met een breedte van telkens 1,75 meter.  Bij het plannen werd ook extra aandacht gegeven aan de veiligheid bij een aantal kruispunten met landelijke wegen.

Men voorziet dat deze werken 160 werkdagen zullen duren. De werkzaamheden starten op het grondgebied van Klerken met het uitgraven van de nieuwe grachten zodat de rijweg alvast intact blijft tot na het kerstverlof.
Voor de volledige duur van de werken wordt deze weg volledig afgesloten tussen het rondpunt Eikhof en de Predikboomstraat.  Plaatselijk verkeer wordt wel toegelaten.  Er wordt een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer via Woumen (Eikhofstraat – Woumenweg – Sint-Pietersstraat – Steenstraat). (DLD)