Tijdens de zomermaanden is er ook dit jaar het gratis Diksmuids zomerfestival Stad Onderstroom. Muziekclub 4AD bundelt hiervoor de krachten met wisselende partners en organisaties uit Diksmuide, waaronder vaste waarden De Filmclub en vzw De Bron/Natuurpunt.  Net als andere jaren is er een gevarieerd aanbod met tal van concerten, openluchtfilms, een literaire happening en een expo . Het is intussen een kleine traditie dat men voor deze tentoonstelling naar leegstaande gebouwen trekt die eerlang een nieuwe bestemming krijgen.  Na het vroegere moederhuis aan de Vismarkt, café de France/Oud Vlaanderen op de Grote Markt en de oude technische dienst in de Kleine Dijk, trekt de expo dit jaar naar de oude broederschool aan de Oostendestraat.

In de voormalige broedersschool worden vanaf september renovatiewerken uitgevoerd.  Het project ’t Keizershof genoemd naar de nabij gelegen wijk De Keizerhoek, voorziet dat men 12 wooneenheden onderbrengt in de bestaande gebouwen.  Zo komen er drie lofts in de kapel, de zolder van de school en het klooster.  Verder worden er ook nog drie appartementen en zes huisjes ondergebracht in het gebouw.  De speelkoer wordt een park en men heeft er ook uit uitzicht op het weidse Beerst Blote.
Maar aan de vooravond van deze renovatiewerken, is er deze zomer dus nog de expo ‘Stroom/Lijn’ in het kader van Stad Onderstroom.  Ook nu weer zullen diverse kunstenaars er hun werk tentoon stellen.  Maar de organisatoren willen ook de oud-leerlingen van deze school de tentoonstelling mee laten vorm geven. De kunstenaars zijn immers nog op zoek naar heel wat schoolmateriaal van oud-leerlingen.  Ligt jouw rapport van deze school onder het stof op zolder? Of geef je graag je oude agenda, een klasfoto, enkele schriften en/of boeken een nieuw leven tijdens deze zomerexpo?  Breng dit materiaal vóór 15 juni binnen in Muziekclub 4AD, Kleine Dijk 57 (051/50.48.94 of info@4ad.be) en na de zomer wordt dit alles in goede staat terug bezorgd. (DLD)