Na de afgeslankte paasfoor tijdens de marktwerken, is er nu opnieuw van vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 juli een volwaardige zomerkermis op de Grote Markt.  Deze wordt opnieuw goed gevuld met kermiskramen.  En ook het vuurwerk komt terug.  Dat was gedurende enkele jaren verbannen door evenementenschepen Karline Ramboer die ook dierenwelzijn tot haar bevoegdheden mag rekenen.  En omdat vuurwerk dieren schrik aanjaagt, werd vuurwerk in Diksmuide al die jaren van de kermiskalender geschrapt.  Maar ssst, dat vuurwerk is nu terug, zij het in een nieuwere stillere vorm die zowaar de zegen kreeg van dierenrechtenorganisatie Gaia.  Op maandag 16 juli kan Diksmuide vanaf 22 uur het stille vuurwerkconcept ontdekken.

De kermiskramen gaan op vrijdag 13 juli open vanaf 18 uur.  Deze vrijdagavond wordt verder nog opgevrolijkt door een Zomerse Vrijdag-concert vanaf 21 uur op het terras van General Store.  Daar zullen Skumic en Kleine Sanders voor de ambiance zorgen.
Op zaterdag 14 juli opent de kermis om 15 uur op de Grote Markt.  Daarom zal op zaterdag de boerenmarkt uitwijken naar het Schoolplein.  Om 17 uur is er nog een frsibeeworp vanaf het stadhuis en een uurtje later, tussen 18 uur en 19 uur wordt een zomerdrink aangeboden door het stadsbestuur.  Intussen zullen ook de Rode Duivels-supporters hiervoor kunnen afzakken naar de Grote Markt na de match van de Belgische ploeg die te volgen is vanaf 16 uur op groot scherm aan het station.
Ook op zondag opent de kermis om 15 uur en tussen 15 uur en 19 uur is er een autoshow in het centrum.
De wekelijkse maandagmarkt wordt in een feestelijker kleedje gestopt en zal wat uitdeinen naar de aanpalende straten.  De kermis zelf is vanaf 10.30 uur de hele dag te bezoeken.  En deze dag wordt om 22 uur afgesloten met een stil vuurwerk.
Het wordt tenslotte een kleine traditie dat op de laatste dag van de Diksmuidse kermis de attracties te bezoeken zijn aan verminderde tarieven.  En dat is op dinsdag 17 juli vanaf 15 uur niet anders. (DLD)