Vorige week zaterdag vond in het VTI van Diksmuide de 15de tweedehandsbeurs van de Diksmuidse afdeling van de Gezinsbond plaats. Dit jaar werd geopteerd voor een vernieuwde formule waarbij mensen zich mochten inschrijven om als standhouder kinderspullen te verkopen. En de formule sloeg aan want de 38 standen waren in een mum van tijd uitverkocht. Met deze tweedehandsbeurs wil de gezinsbond jonge gezinnen helpen om tegen een zacht prijsje een uitzet samen te stellen. De verkopers krijgen op hun beurt ook nog iets terug van hun oorspronkelijke investering. Was dit al een succes, misschien kwam het mooiste van de beurs nog op het einde want de standhouders gaven achteraf hun niet-verkochte spullen aan De Klapstoel. De standhouders gingen daarbij in op een oproep van de bestuursleden van de lokale gezinsbondafdeling en De Klapstoel om de niet-verkochte spullen te doneren aan de Klapstoel die hierdoor een hele berg aan kinderspullen kreeg waarmee ze heel wat kwetsbare gezinnen uit de nood kunnen helpen.

Sinds 2012 beschikt Diksmuide, binnen de werking van De Klapstoel, over een tweedehandswinkel ‘De Kinderboetiek’ waar modebewuste tweedehands kinderkledij van 0 tot 14 jaar verkocht wordt. Het Sociaal Huis van het OCMW, welzijnsschakel ‘t Vlot, de Helpende Hand, Sint-Vincentius, het CAW en de Kringwinkel staan aan de wieg van dit initiatief. Zowel financieel kwetsbare gezinnen als gezinnen die de kringloopeconomie een warm hart toedragen en zich solidair wensen op te stellen met zowel de huidige als de toekomstige generaties, kunnen er terecht om tweedehandsspullen te kopen.
De bestuursleden van de lokale gezinsbondafdeling en De Klapstoel sloegen het voorbije weekend nogmaals de handen in elkaar.  Hun oproep om de niet-verkochte spullen door de standhouders aan De Klapstoel te schenken kreeg heel wat bijval.  De standhouders steunden het plaatselijke project met de gulle hand : heel wat jassen, pantoffels, broeken, jurkjes, speelgoed, babyuitrusting, … werden aan de Kinderboetiek geschonken. Zo kan de Kinderboetiek zijn klanten weer in heel wat modebewuste tweedehands kledij steken.  Zowel de lokale gezinsbond als De Klapstoel hopen ook in de toekomst deze samenwerking nog verder uit te bouwen. (DLD)