Hoerageroep in de Generaal Baron Jacquesstraat die reeds geruime tijd af te rekenen heeft met een duiven-overlast die zorgt voor een overmatige duivenmestproductie op daken, goten en voetpaden.  Een Diksmuidse rattenvanger heeft zich volgens oud-gemeenteraadslid Jan Colaert, die er zijn kantoor heeft, ontpopt tot een heuse duivenvanger.  Tijdens de maand september wist hij niet minder dan 107 van die beestjes te vangen.  Voor Jan Colaert is de inzet van deze ratten-duivenvanger het gevolg van een een gezamenlijke oproep van 26 bewoners van de Weststraat die hiermee een gevolg gaven aan de oproep van Jan Colaert.  Maar dat laatste ziet het Diksmuids stadsbestuur nu net iets anders …

Volgens schepen Karline Ramboer is het optreden van de Diksmuidse duivenvanger niet het gevolg van de oproep uit de Generaal Baron Jacquesstraat.  Wel vangt deze rattenvanger reeds sinds het begin van de zomer duiven in het centrum.  Volgens schepen Ramboer werden tijdens de zomer reeds 150 wilde duiven gevangen in het centrum.  Momenteel loopt deze actie nog steeds.  Alleen in de winter is er een winterstop.  De actie wordt vervolgens geëvalueerd in 2016.
Ook werd inmiddels de spreeuwenoverlast in de Grote Dijk aangepakt.  Tijdens drie avonden werden daar met een laser en schreeuwkreten met succes spreeuwen verjaagd. Dankzij Chris Museeuw, een professioneel vogelverjager op de Oostendse luchthaven die onder de arm werd genomen door Diksmuide is de kolonie verminderd van 300 spreeuwen naar 50. (DLD)