Wie de vakantiesfeer nu al wil opsnuiven in eigen stad, moet komende zondag 5 juli in Vladslo zijn.  Want wie Frankrijk zegt, zegt vakantie.  Is dat immers niet vakantiebestemming nummer één en de Ronde van Frankrijk, die straks van start gaat, dat staat ook al synoniem voor vakantie.  Vladslo’s dorpsraad Vladslo Leeft wil dan ook voor het zomerevent “Feest in het dorp” hun dorp onderdompelen in La douce France.  Voor “Pour un flirt” moet men komende zondag in Vladslo zijn.

Ook dit jaar organiseert Diksmuide het zomerevent ‘Feest in het dorp’ in zijn deelgemeenten. Komende zondag is het de beurt aan Vladslo en ook nu weer kiest het dorp het centrale thema waarmee dan met de lokale verenigingen een programma wordt uitgewerkt voor genieters en doeners. Vladslo koos voor La douce France.

Men kan alvast voor ’s middags een gevulde picknicktas bestellen.  Wie zin heeft in zeg maar du vin, du pain et du boursin of wil smullen van nog andere typisch Franse lekkernijen, voor hen zullen de picknicktafels op het dorpsplein klaar staan.  Vanaf 11.30 u kan men er terecht voor het aperitief, de picknicktassen kunnen vervolgens geopend worden tussen 12 u en 14 u.  Volwassenen betalen 10 Euro, kinderen 6 Euro.  Men kan deze picknicktas bestellen via de dienst Evenementen, Grote Markt 6, 8600 Diksmuide, 051 79 30 60 of evenementen@stad.diksmuide.be
Frankrijks nationale drank is uiteraard wijn en ook die kan komende zondag niet ontbreken.  Voor wie graag een slokje wijn lust of wie wil kennismaken met heerlijke Franse wijnen en ondertussen ook deskundig advies wil, die kan deelnemen aan één van de wijnworkshops tussen 13 u en 17 u. Deelname is gratis.
En wie aan Frankrijk denkt, denkt natuurlijk in deze tijd van het jaar direct aan de Tour de France. Ook in Vladslo zullen de fietsen klaar staan, zij het dan op rollen.  Men kan deelnemen aan de Tour de France op rollen of gewoon een ritje maken voor zijn plezier. De winnaar wordt op het einde van de dag met een leuke prijs bedacht. Zowel kinderen tussen 6 en 12 jaar als volwassenen kunnen deelnemen. Oefenen en plezierritjes zijn mogelijk tussen 12.30 u en 14 u en tussen 16 u en 18u, het wedstrijdrijden kan van 14 u tot 16 u. Ook hier is de deelname gratis.

Verder kan jong en oud ook verbroederen bij één van de 10 volksspelen of genieten van een leuke poppenkast. Voor de kinderen die iets creatief willen doen zijn er drie gratis knutselsessies: bloempotjes decoreren, lavendelzakjes maken en lavendelbadzout samenstellen.
Tenslotte zorgt Stijn Oyaert ook nog voor een vleugje Franse accordeonmuziek tijdens het aperitiefmoment en de namiddag. Verder kan men kennis maken met de volksdansen Bourrée, Bretoense reidans,… onder professionele begeleiding van Vicky Cortvriendt die een fervent volksdanseres is. De dag afsluiten doet men in Vladslo vanaf 19 u met een echt Franse Café Chantant. Men kan dansen en genieten maar vooral meezingen met hits als Gigi l’amoroso of Pour un flirt,… (DLD)