Uplace, het mega-winkelcomplex is er nog niet meteen in Vilvoorde maar Diksmuide krijgt straks wel zijn eigen Uplace.  Zij het in een iets kleinere versie én in pop-up-formaat.  En deze pop-up Uplace komt er in de Boterhalle.  Waar in Vilvoorde Unizo het grote Uplace niet graag ziet komen, is in Diksmuide Unizo zelf organisator van deze pop-up Uplace want we hebben het natuurlijk over de jaarlijkse jaarbeurs die ook een verzameling te bezoeken handelszaken is.  Deze wordt ook dit jaar tijdens de paasdagen georganiseerd in de Boterhalle.  En ook bij deze 56ste editie moet de Boterhalle één grote winkeletalage worden waar Diksmuidse handelaars hun zaak kunnen voorstellen aan de honderden bezoekers van de jaarbeurs, die overigens gratis te bezoeken is.
Ook dit jaar opent de jaarbeurs tradtioneel met het lintjesknippen (foto archief 2013).  Vervolgens is de beurs ook te bezoeken op paaszondag in de namiddag en op paasmaandag is ze doorlopend de hele dag te bezoeken vanaf 9 uur ’s morgens.
Er zijn nog enkele standplaatsen (3m x 3m) beschikbaar en deze kunnen gehuurd worden voor een vergoeding vanaf 153 euro.  Meer info bij Unizo Diksmuide (verantwoordelijke Rik Vitse): T 051.500.401 of E: diksmuide@unizo.be. (DLD)