Sinds het vertrek van korpschef Alain De Laender, werkt politiezone Polder waaronder Diksmuide, Houthulst, Kortemark en Koekelare vallen, met waarnemend korpschef Marc Van Eecke.  Maar op de politieraad van donderdagavond werd nu toch beslist om de procedure voor het openstellen van de vacature van korpschef op te starten.  Is men wel tevreden over de huidige voorlopige korpschef, toch vreest men bij politiezone Polder ongewild in een fusiecarrousel terecht te komen als men zonder volwaardige korpschef onthoofd blijft.  Daarnaast moet een volwaardige korpschef ook kunnen zorgen voor een nieuwe wind in het korps, zo vond Kurt Vanlerberghe die voor Diksmuide in de politieraad zetelt.  Daarenboven is politiezone Polder geen vragende partij voor een fusieoperatie met een andere zone want bij zone Polder kan men een gezond financieel rapport voorleggen, met goede resultaten en een zuinig beleid die, in vergelijking met andere zones, een minimale bijdrage vraagt per inwoner van deze zone.

Intussen kijkt men bij politiezone Polder ook voor een andere huisvesting.  Huist men op vandaag in de aftandse gebouwen in de Sint-Sebastiaanslaan, normaliter zou men verhuizen naar een nieuw te bouwen politiekantoor op de ambachtelijke zone in Kaaskerke.  Maar omdat eind oktober de diensten van Wegen en Verkeer vertrekken in Esen, komt daar een alternatief vrij.  Inmiddels heeft het politiecollege dit gebouwencomplex aan de Roeselarestraat bezocht.  Volgens Diksmuids burgemeester Lies Laridon, die eveneens voorzitster is van de politiezone, wacht men wel op de vraagprijs voor dit complex dat op een terrein van 20.000 m² ligt.  Deze gebouwen blijken inmiddels de eerste optie te zijn voor politiezone Polder, in zoverre deze gebouwen rekening houdend met de verbouwingskost bruikbaar kunnen worden volgens de schattingsprijs.  Maar uiteraard blijft de nieuwbouw in Kaaskerke de tweede optie.
Gezien het Esens complex ingekleurd is op een terrein van openbaar nut kan dit niet gekocht worden voor privaat gebruik wat er dan weer moet kunnen voor zorgen dat de vraagprijs voor politiezone Polder haalbaar wordt.

Intussen wordt er nog geïnvesteerd bij politiezone Polder.  Zo worden vier nieuwe preventieve snelheidsborden aangekocht.  Er werd geopteerd voor een goedkopere versie die makkelijker verplaatsbaar is en bijgevolg ook kan geplaatst worden bij wegenwerken.  Nadeel van deze goedkopere versie is enkel dat naast de gemeten snelheid de bestuurder via een zogenaamde smiley van zijn al dan niet te hoge snelheid op de hoogte wordt gebracht.  Maar voor iedere bestuurder is deze smiley een begrijpbare taal voor voorzitster Lies Laridon.
Tenslotte mocht politiezone Polder deze week ook nog vier nieuwe interventiewagens in gebruik nemen die de vorige, vijf jaar oude voertuigen vervangen die zo’n 300.000 kilometer op de teller hadden staan. (DLD)

Foto : Philip Sansen