Pervijze heeft sinds vorig weekend een viervoudig kampioene zwemmen.  De 11-jarige Anaïs Delrue uit de Schoorbakkestraat slaagde er immers in om 4 keer Vlaams kampioen te worden : op de 100 meter schoolslag, de 200 meter vije slag, de 400 meter vrije slag en de 200 meter wissel.  Daarnaast moest ze volgens haar moeder Sofie Devriendt ook nog eens op de 100 meter slechts heel nipt de duimen leggen en werd ze knap tweede.  Hiermee snoepte ze heel wat medailles van toppers af (foto).
Anaïs bevestigde hiermee meteen ook haar eerder gezwommen goede tijden.  Zo werd ze vorig jaar ook al twee maal provinciaal kampioen in Brugge op de 400 meter vrije slag en de 200 wissel.  En had ze al voor de zomervakantie van vorig jaar haar limiettijden gezwommen voor de voorbije Vlaamse jeugdkampioenschappen, nu heeft ze ook al 5 limiettijden kunnen zwemmen voor de Belgische jeugdkampioenschappen die deze zomer doorgaan in Genk.
Anaïs die momenteel in het zesde leerjaar zit, zwemt reeds sinds ze in het tweede leerjaar zit.  Trainen en zwemmen doet ze bij de zwemclub De Dolfijnen in Middelkerke. (DLD)