Door wegenwerken zijn momenteel zowel Oudekapelle als Vladslo ietwat geïsoleerd tot 11 september. In Oudekapelle komt er een asverschuiving in de dorpskern met inrichtings- en asfalteringswerken.  Vladslo is dan weer tijdelijk niet bereikbaar vanuit Esen door werken aan de brug in de Vladslostraat.  Het brugdek dat er al enkele jaren om herstel roept, wordt nu volledig vernieuwd.  Van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om enkele betonvlakken van de Vladslostraat plaatselijk te herstellen.

Momenteel wordt in de Oudekapellestraat en de Nieuwkapellestraat (foto) het tweerichtingsfietspad aangelegd.  Van deze gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de verkeersafwikkeling in Oudekapelle-dorp te hertekenen. Hierbij komt er een asverschuiving op het kruispunt Oudekapellestraat – Nieuwkapellestraat – Alveringemstraat. Het verkeer op de as Oudekapellestraat – Nieuwkapellestraat zal hierdoor voorrang krijgen op het verkeer van de Alveringemstraat. Verder komen er ook verkeersremmers op de uiteinden van de dorpskom in de Oudekapellestraat en de Nieuwkapellestraat. Verder krijgt de rijweg binnen de dorpskern een nieuwe asfaltlaag waarop fietssuggestiestroken aangebracht worden. Met deze ingrepen wil men de dorpskern van Oudekapelle een stuk veiliger maken.
Er geldt voor de werken in Oudekapelle een omleiding via Oostkerke – Lampernisse – Rabbelaeresteenweg – Lo-Reninge – Nieuwkapelle.

De Vladslostraat tussen Esen en Vladslo wordt dan weer voor de werken aan het brugdek en de betonplaten van het wegdek tot vrijdag 11 september volledig afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.  Fietsers en voetgangers kunnen er wel door. Er werd wel gekozen te werken met sneldrogend beton zodat de duurtijd van de hinder beperkt blijft.
De werken in de Vladslostraat hebben wel een gevolg voor de busregeling van lijn 64. Zo kunnen de bushaltes ‘Diksmuide Cafe Derby’ – ‘Diksmuide Cafe Tirol’ – ‘Esen Eikhof’ – ‘Esen Station’ niet bediend worden. Als alternatief kunnen de halte ‘Station’ op het Stationsplein van Diksmuide of de halte ‘Dorp’ te Vladslo worden gebruikt.  De belbushalte ‘Esen Vladslostraat 19’ zal tijdens deze werken ook niet kunnen bediend worden.

Als alle werken verlopen als voorzien zullen zowel Oudekapelle als Vladslo vanaf 11 september niet alleen opnieuw, maar vooral beter bereikbaar zijn. (DLD)