Eerstdaags starten de rioleringswerken in de Rijkswachtstraat.  Van zodra de definitieve asfaltlaag in de Pluimstraat is gegoten verhuist de aannemer naar de Rijkswachtstraat.  In een eerste fase wordt het gedeelte tussen de rotonde aan de Pluimstraat en de Grasstraat aangepakt. Tijdens deze werkzaamheden zal het voor de vuilniswagen onmogelijk zijn om ter plaatse de vuilniszakken op te halen. Daarom worden de bewoners van de Rijkswachtstraat gevraagd hun vuilniszakken op de hoek van de Grasstraat of de rotonde aan de Pluimstraat te zetten. Er worden daar speciale vuilniszakkenzones met nadars voorzien.

De werkzaamheden aan de Pluimstraat onder het project ‘Collector Heernisse’ lopen stilaan op hun einde. Maar schepen Bieke Moerman laat de aannemer pas starten in de Rijkswachtstraat nadat de toplaag in de Pluimstraat gegoten is en deze straat opnieuw open is gesteld voor het verkeer.
Bij de volgende fase van deze werken in de Rijkswachtstraat wordt na de aanleg van riolering de bovenbouw met de voetpaden en het asfalteren van het wegdek aangebracht.  De aannemer zal ook bij de volgende twee fases in de richting van de Esenweg steeds dezelfde methode gebruiken.  Na het gedeelte tussen de rotonde en de Grasstraat volgt de fase tussen de Grasstraat en de Graanstraat.  Deze eerste twee fases nemen telkens 30 werkdagen in beslag.  De laatste fase tussen de Graanstraat en de Esenweg zal 35 werkdagen duren.  Schepen Moerman laat echter opmerken dat deze termijnen inschattingen zijn die kunnen verlengd worden indien de weersomstandigheden niet mee zitten.

In de fase waar de werkzaamheden in volle gang zijn zal verkeer niet mogelijk zijn.  Wel blijft de wijk na de werkuren altijd toegankelijk voor het verkeer. . Wanneer de sleuf werd gemaakt voor de riolering zullen ook de garages niet beschikbaar zijn. Om de impact voor bewoners te beperken zal de aannemer de sleuf meteen na de rioleringswerken opnieuw opvullen met steenslag. Zo kunnen de bewoners buiten de werkuren (voor 7.30 uur en na 17 uur) de garages en opritten gebruiken. Overdag zullen de bewoners de mogelijkheid hebben hun wagen op de parking van de sporthal te parkeren. (DLD)