Van vrijdagmiddag 23 december om 12 uur tot zaterdagmiddag 24 december ook om 12 uur wil de jeugdacademie van voetbalclub KSV Diksmuide het sportcomplex De Pluimen in een ware kerst- en partysfeer laten baden.  Dan willen ze er, in het kader van de Music for Life-actie van Studio Brussel, de warmste voetbalmarathon organiseren.  Men wil iedere minuut van deze 24 uur het kunstgrasveld bezet zien met 48 matchen en 96 gelegenheidsvoetbalploegen.  Alle gelegenheidsploegen van minimum 8 spelers tot maximaal 12 spelers zijn er welkom.

De jeugdacademie van KSV Diksmuide engageert zich om zich samen met Kiwanis Diksmuide-IJzer ook in te zetten voor goede doelen en een maatschappelijke rol op te nemen. Vorig jaar was er al de samenwerking met Zorgcentrum Maria Ter Engelen, er is een G-ploeg en men helpt mee aan een project voor de Special Olympics.  En nu wordt dus ook de warmste voetbalmarathon georganiseerd in het kader van Music for Life van Studio Brussel.
Tijdens deze 24 uurs-marathon op 23 en 24 december zullen op het kunstgrasveld ieder uur, waarbij 2 maal 25 minuten wordt gesjot, twee matchen gespeeld worden, elk op een half veld. Dit betekent 48 matchen zodat er plaats is voor 96 ploegen.
Iedereen kan één of meerdere van dergelijke ploegen vormen. Het hoeven dan ook niet allemaal voetbalploegen te zijn. Men kan zijn eigen ploeg vormen van minimum 8 en maximum 12 spelers, met uiteraard een originele naam.  En wie zich inschrijft heeft alvast de garantie van een uur spelplezier en een fijn feestje erbovenop want men wil zorgen voor een kerstsfeer op  De Pluimen met DJ’s die de favoriete muziek zullen draaien.  Daarnaast zullen er ook enkele verrassingsmatchen worden gespeeld en intussen kijkt men ook om Studio Brussel zelf tijdens hun Warmste Week naar dit evenement te lokken.

En bij de jeugdacademie droomt men intussen van enkele speciale voetbalploegen : de Chiroleiding tegen de KSA-leiding? Scouts onder mekaar? Eerste ploegen, beloften of jeugdploegen die een activiteit zoeken tijdens de winterstop? Met de minivoetbalploeg eens op kunstgras een balletje trappen? De vrouwen van de wielerclub de Vredetrappers die ook wel eens willen weten wat het is om te voetballen? Volleybal versus zwemclub? Polderbloemtrappers tegen Westhoek Mountain Bikeclub? De voetbalcup van TC De Maene organiseren? Gemeenteraadsleden onder mekaar? Middenstanders van Diksmuide onder mekaar? Meerderheid tegen oppositie, blauw tegen rood of groen? Het voetbalbestuur van Diksmuide tegen dat van Keiem of gewoon door mekaar? Alle formules moeten dan ook mogelijk zijn.  Zolang alles maar in een vriendschappelijke sfeer gebeurd.

Ploegen kunnen zich nu reeds inschrijven en meteen ook hun voorkeursperiode van spelen doorgeven aan de organisatoren.  Verder betaalt ook iedere voetbalspeler 5 euro per voetbaluur en de opbrengst gaat uiteraard naar het goede doel van Music for Life.

Voor info en inschrijvingen : klik hier. (DLD)