Komend weekend zal Diksmuide in het teken staan van de kerstkoopdagen.  Hierop komen we deze week nog uitgebreid terug.  Maar vandaag geven we al aandacht aan een kleine kerstmarkt in de marge.   Op een boogscheut van de Grote Markt, in de Kwadestraat, kan men immers op zaterdag 13 december vanaf 15 uur terecht in de Vrije Basisschool Sint-Niklaas voor een meer intieme kerstmarkt. Deze kerstmarkt gaat door op de speelplaats, dus wellicht zullen een warme trui, een dikke winterjas en een sjaal op hun plaats zijn.  Op die speelplaats kan men alvast bij een drankje en een hapje een praatje maken met andere kerstgangers of gaan snuisteren tussen de kerstspulletjes die de leerlingen gemaakt hebben en die ze er te koop zullen aanbieden.
Om 16 uur spelen de kleuters er dan het kerstverhaal, compleet met herders, schapen, het kindeke Jezus, Maria en Jozef.  Een uurtje later, om 17 uur, is er dan het optreden van het gelegenheidskerstkinderkoor die een mengeling van oude en nieuwe kerstliederen zal brengen.
Achteraf kan men nog steeds genieten van het hapje, het drankje en het praatje en uiteraard kan men ook nog steeds langsgaan bij de leerlingen die er hun kerstspulletjes proberen aan de man of vrouw te brengen.
Voor zoveel als nodig geven we nog mee dat iedereen welkom is en dat de toegang gratis is. (DLD)