diksmuide_kruispuntNadat eerder al de prijs voor het gebruik van Diksmuides sportaccomodatie met 25 procent werd verhoogd, werd tijdens de voorbije gemeenteraad ook de huurprijs van de socio-culturele infrastructuur met eenzelfde percentage geïndexeerd.  Hieronder vallen naast de ontmoetingscentra ook CC Kruispunt, de Boterhalle en de zalen als Zonnestraal, Triangel, Sint-Sebastiaan en Horizon.  Daarnaast werd ook het gebruikersreglement vereenvoudigd maar de grootste controverse ontstond rond het openstellen van deze openbare zalen voor privaat gebruik.  Voor SP.a-open-schepen Karline Ramboer gebeurde dit op vraag van de Diksmuideling, voor N-VA-er Bart Verbrugghe is het de schepen enkel te doen een verkiezingsbelofte van haar partij in te lossen.  Voor Idee2006-raadslid Marc Deprez worden door de tariefverhoging eens te meer de verenigingen stiefmoederlijk behandeld.

Ook het toekennen van 250 Euro aan ieder bewonersplatform (BP) kon de goedkeuring van het Keiems raadslid Deprez niet krijgen.  Voor hem presteert niet ieder BP even veel.  Hij vroeg dan ook dat Diksmuide een audit zou laten uitvoeren rond het functioneren van deze bewonersplatforms en een toelage te geven in functie van de werking.
Maar deze visie wordt alvast niet gesmaakt bij het bewonersplatform van Woumen.  Dat het Keiems raadslid 250 Euro als teveel ervaart voor de werking van een bewonersplatform vinden ze onbegrijpelijk, zo stelt Manu Mackelberg, die niet alleen spreekt als coördinator van het Woumens Bewonersplatform maar ook stelt de verdediging op zich te nemen van alle andere BP’s en van alle andere Diksmuidse verenigingen.  Het feit dat deze BP’s nu reeds draaien op de belangeloze inzet van vrijwilligers en zomaar afgerekend worden op het aantal bijeenkomsten, is voor hem een miskenning van de dagdagelijkse inzet van de vele vrijwilligers. (DLD)