Net als in veel West-Vlaamse scholen werd ook in het Sint-Aloysiuscollege de “let’sdoitopschool”-actie, met Freddy De Vadder als gezicht, georganiseerd.  Het Diksmuids college was één van de 22 scholen op 41 deelnemers die aan alle uitdagingen heeft voldaan.  Eind vorige week kwam de beloning in de vorm van een “propere school-award”

In het college werd de actie in grote mate door de leerlingen zelf getrokken omdat zo het nut van een propere school beter benadrukt wordt. De trekkers waren de zesdejaars van de MOS-groep: Nele Dejonckheere, Judith Colaert, Jana De Maré en Kayleigh Vandevyvere.  (vlnr op foto).
Onder hun impuls werden op een woensdagnamiddag vele kilo’s zwerfvuil opgeruimd.  Onder andere het Alleyepad en de Weddingstraat kregen een grondige schoonmaakbeurt.  En aan de zwerfvuilquiz namen dan weer 357 van de 587 collegeleerlingen/leerkrachten deel.  Er werd een winnaar gevonden voor de “pimp een vuilnisbak”-wedstrijd en de affiches, de zelfklevers en het spandoek uit het promopakket zijn nog steeds her en der op het college te bezichtigen.
Samen met het project Stovestraat-schoolstraat was dit de meest in het oog springende actie van de MOS-groep gedurende de laatste 2 schooljaren.  Wel een actie die opvolging vereist.  Een groep tweede en derdejaars, die reeds enthousiast deelnam aan de initiatieven van dit schooljaar, staat klaar om die taak op zich te nemen zodat opvolging verzekerd is. (DLD)