Op zondag 24 maart kan men met de Diksmuidse sociaal-culturele vereniging Ruimte naar Vladslo en Bovekerke trekken om er tijdens een wandeling de ontluikende natuur tijdens deze eerste lentedagen te ontdekken.  In Bovekerke wordt er een bezoek gebracht aan het Arboretum met zijn vele soorten bomen.  In Vladslo kan men dan weer het Welvenestbos ontdekken.  Beide locaties sluiten aan bij het Koekelarebos en het Praetbos.  Gids van dienst Michel Maeckelbergh hoopt alvast dat ooit in de toekomst deze bossen weer kunnen worden samengevoegd.  Tijdens de wandeling passeert men ook langs het domein Ter Heyde, het kasteel van Vladslo.
Er wordt geparkeerd bij de ingang van het Arboretum in de Bovekerkestraat te Bovekerke, een zijweg van de Wijnendalebaan.  Daar vertrekt ook de wandeling.
Voor de carpooling vertrekt men om 14 uur in de Bortierlaan bij het station.  De afstand van de wandeling bedraagt ongeveer 6 kilometer.
Er wordt een bijdrage gevraagd van 2 euro per persoon met een maximum van 5 euro per gezin.  Voor een deelname aan een Ruimte-activiteit moet men verder geen enkele bijdrage of lidgeld betalen.  De deelname houdt geen enkele verdere verplichting in.  Meer info : Jozef Dumoulin (T 051/500.866). (DLD)

foto : Gids Michel Maeckelbergh tijdens de wel heel frisse lentewandeling van 2018