Op zaterdag 25 en zondag 26 april kan men niet alleen het nieuwe toerismekantoor op de stadhuissite ontdekken, men zal ook kunnen afdalen in de verhalenkelders van het nieuwe stadhuis.  En dat bezoek aan de stadhuiskelders wil men ook koppelen aan Erfgoeddag die dit jaar doorgaat op zondag 26 april.  Thema van Erfgoeddag is dit jaar ERF waarbij men aandacht heeft voor wat men allemaal heeft geërfd uit het verleden en wat men wil doorgeven aan de volgende generaties.  In de stadhuiskelders krijgt men dan ook een unieke kijk op Diksmuides notarieel archief.

In Diksmuides komende “bewaarlocatie”, de stadhuiskelders of verhalenkelders, zal men kennis kunnen maken met bijzondere openbare en private collecties.  Waar komen ze vandaan en wie zal ze na verloop van tijd erven?  En wie over erven spreekt, denkt men misschien ook aan de notaris, de persoon die zorgt voor aktes en regelingen treft volgens de aloude Napoleonwetten.  Diksmuide kende als fusiestad talrijke notariskantoren in zowel Beerst, Diksmiude, Pervijze, Esen als Woumen.  In de stadhuiskelders zal men tijdens het opendeurweekend dan ook documenten uit notarisarchieven kunnen inkijken.  Meteen zal men ook kennis kunnen maken met de Diksmuidse notaris-families.

Het vernieuwd toerismekantoor met de verhalenkelders onder het stadhuis zal te bezoeken zijn op zaterdag 25 en zondag 26 april, doorlopend van 10 uur tot 18 uur. (DLD)