De verkiezingskoorts begint te stijgen, maar niet bij iedereen.  We ontdekten in Diksmuide al een brievenbus met de boodschap “Geen verkiezingsdrukwerk aub”.  Maar in tegenstelling tot publicitair drukwerk, dat bij dergelijke boodschappen niet in de brievenbus wordt besteld, wordt ondanks deze vraag verkiezingsdrukwerk wel in de brievenbus gestopt.  Volgens bpost zijn zowel de overheid als bpost immers zelf van mening dat in het belang van het democratisch proces elke burger op gelijke wijze moet geïnformeerd worden over de kandidaten in zijn of haar gemeente.  Dus ondanks deze smeekbede krijgt iedereen straks verkiezingsdrukwerk in zijn brievenbus.
Welk nieuws intussen de Diksmuidse partijen voor de kiezers hebben, daarvoor hoeft u alvast niet naar uw brievenbus te hollen, dat leest u hieronder.

CD&V

Van lijsttrekker en burgemeester Lies Laridon vernemen we dat ook Alex Marchand, de vroegere voorzitter van de Diksmuidse CD&V-afdeling en woonachtig in Woumen, kandidaat zal zijn voor CD&V.

N-VA

Voorzitter Koen Coupillie geeft opnieuw vijf nieuwe namen van kandidaten vrij.  De 22-jarige studente Julie Vercooren uit de Graanstraat, Joachim Van Opstal uit het centrum die op vandaag ook al OCMW-raadslid is, de 22-jarige Giel De Brabander uit Esen die vorig jaar afstudeerde als bachelor in het vastgoed-landmeten, de 43-jarige Koen Bostyn uit de Grasstraat is kinesitherapeut en werkt als opvoeder in het Veurns VTI en Martine Desmet (42 j.) uit Esen die rechten heeft gestudeerd en actief is als notarieel jurist.  Ook zij zetelt momenteel in de OCMW-raad.

SP.a-open

SP.a-open stelt op zaterdag 23 juni om 13.15 uur (net voor de match van de Rode Duivels die uitgezonden wordt op groot scherm op het Burggraaf Frederikplein aan het station) op de Grote Markt zowel haar 25 kandidaten voor als de speerpunten van haar verkiezingsprogramma.

Idee-Diksmuide

Idee-Diksmuide maakte reeds eerder haar kandidaten bekend en ook enkele speerpunten van haar programma.  Daar voegt ze nu ook enkele sociale accenten bij.  Zo wil ze in Diksmuide een opvanghuis in het kader van partnergeweld en kindermishandeling.  Een item die volgens lijsttrekker Marc Deprez Diksmuide aanspreekt gezien dit item al zorgde voor 3.800 bezoekers op hun Facebookpagina.

Groen

Bij Groen worden in juli zowel de lijsttrekker als de zichtbare plaatsen aangeduid op een ledenvergadering.  Volgende 5 namen zullen alvast op de lijst staan : Joeri Gunst (Vladslo), Elke Maertens (Diksmuide), Erik Eloy (Diksmuide), Gunther Claes (Kaaskerke) en Gert Maertens (Diksmuide).  Elke Maertens kandideert ook op de provinciale lijst. (DLD)