Zondag 1 maart werd het startschot gegeven van wat inmiddels het zesde seizoen is van de Keiemse wielerclub De Yzertrappers.  Zij maken vanaf nu wekelijks hun rit op zondagmorgen en vanaf 16 april komt daar ook nog eens een donderdagavondrit bij.  En voor dat zesde seizoen kregen de leden ook nog eens een nieuwe outfit.  De Keiemse wielerclub telt inmiddels 41 leden en daar zitten intussen ook een drietal vrouwelijke sportievelingen tussen.  Wie ook wil meefietsen is welkom op zondag om 9 uur aan het lokaal De Kroeg.

De Yzertrappers zitten dus in een nieuw kleedje. Na 5 jaar was de vorige kledij wel versleten, zo leert ons voorzitter Franky Debergh. Hoog tijd dus om de Yzertrappers te zien rijden in volledig nieuw ontworpen kledij met nieuwe kleuren en enkele nieuwe sponsors. En de Yzertrappers hebben hiervoor ook nog hun eigen financieringssysteem.  Iedereen moet bij het aanschaffen zijn eigen fietskledij kopen maar bij iedere deelname aan een rit krijgt men een kledijvergoeding van 1 Euro.  Wie de komende vijf jaar regelmatig komt meerijden, kan zo zijn eigen kledij makkelijk terug winnen.  En dat is uiteraard ook dankzij de sponsors : De Kroeg Keiem, Rolluiken Stubbe Keiem, Maison d’O Keiem (nieuwe welness nog in opbouw), schrijnwerkerij Cornelis Veurne, slachterij Geert Debaillie Beerst, Electro Verhelst Vladslo en Hertenboerderij Willy Baert Vladslo.

Ook dit jaar wil men opnieuw zorgen voor een rustiger B-team en een sneller A-team. Zo kunnen ook de iets minder getrainden met plezier de baan op met de Yzertrappers. Het bestuur dat gevormd wordt door Franky Debergh, Stéphane Platteau, Nico Cornelis, Geert Houthoofdt en Kris Coupez verwelkomt tenslotte iedereen die zich geroepen voelt om de beentjes te strekken en aan zijn conditie te werken op zondagmorgen om 9 uur en op donderdagavond (vanaf 16 april) om 19 uur aan de Kroeg. (DLD)