Zondagvoormiddag werden de nieuwe Diksmuidelingen, die het voorbije jaar de boterstad verrijkten, uitgenodigd op het stadhuis.  Een vijftigtal kersverse Diksmuidelingen gingen in op deze uitnodiging en kregen meteen een spoedcursus “Diksmuide voor beginners”.  En volgens de nieuwe mede-inwoners smaakte de eerste kennismaking alvast naar meer.

Diksmuide opteerde voor een nieuwe formule voor de jaarlijkse ontvangst.  Er werd afgestapt van de vroegere avonduitnodiging, deze maal opteerde men voor een kennismaking op zondagvoormiddag.  De nieuwe Diksmuidelingen kregen allereerst een rondleiding in het vernieuwde stadhuis.  Daarbij mochten de genodigden ook een kijkje nemen achter de schermen. Vervolgens werd aan de hand van een presentatie het stadsbestuur en de verschillende stedelijke diensten voorgesteld.
Na het informatieve gedeelte was het tijd voor ontspanning. Met een ludieke wandeling in de stad en een receptie achteraf werd het geheel afgesloten.  Dan restte enkel nog de traditionele groepsfoto voor het stadhuis waarmee de eerste kennismaking werd vereeuwigd. (foto) (DLD)