Vrijdag plantte Diksmuide haar tweede fruitboomgaard.  Met de hulp van de leerlingen van de nabijgelegen GO-school De Kim werd door de Diksmuidse groendienst een tiental hoogstammige fruitbomen aangeplant langs het Atheneumpad.  De geplante appelaars, perelaars, pruimelaars en kerselaars moeten er op termijn voor zorgen dat kinderen en buurtbewoners er kunnen genieten van vers geplukt fruit uit hun buurt.  De eerste Diksmuidse fruitboomgaard werd 9 jaar terug aangeplant in de Peterseliestraat.

Daarnaast werd er langs het Atheneumpad ook een herinneringsboom geplant ter hoogte van de 3-Mussenbrug.  Deze herinneringsboom, een veldesdoorn of Spaanse aak, moet herinneren aan de 40ste verjaardag van de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) waar Diksmuide met 159 andere gemeenten deel van uitmaakt.  De VVOG adviseert en begeleidt de leden-gemeentebesturen bij het uitstippelen van hun groenbeleid en –beheer.
De nu geplante veldesdoorn is een inheemse boomsoort die in een recente studie over stadsbomen en klimaatsverandering beschouwd wordt als ‘bijzonder aan te bevelen’. Deze boom werd recent in Duitsland uitgeroepen tot ‘Boom van het Jaar 2015’.
Samen met 39 andere gemeenten zorgt deze herinneringsboom dat er 40 dergelijke bomen werden geplant bij deze 40ste verjaardag.  Deze verjaardagactie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Verbond van Vlaamse Boomtelers. (DLD)