Vervoermaatschappij De Lijn legt momenteel in Kaaskerke, ter hoogte van de voormalige kerk, nieuwe busperrons aan.  Deze moeten toelaten dat de bussen een halte maken op de rijweg zodat het aansluitend verkeer de bus niet kan voorbijrijden.  Hierdoor moeten de bussen tijdswinst krijgen waaruit dan weer een stiptere dienstverlening moet voortvloeien.  Ook in de IJzerlaan wordt ter hoogte van de Vaartstraat een nieuwe perron voorzien.  Met deze investeringen willen zowel het Agentschap voor Wegen en Verkeer als de De Lijn een vlottere doorstroming van het openbaar vervoer krijgen in Diksmuide.

In Kaaskerke wordt het verhoogd perron gelegd naast de rijweg.  Hierdoor moet het fietspad afgebogen worden en krijgt het zijn nieuwe ligging achter het verhoogd perron.  In de IJzerlaan wordt het verhoogd perron dan weer aangelegd naast de haltehaven waardoor deze halte ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.  De Lijn wil met deze verhoogde busperrons ook het gebruikscomfort voor de reizigers verhogen.

De werken in Kaaskerke zullen normaal gezien nog een week duren.  De werken in de IJzerlaan zullen, als de weersomstandigheden mee zitten, aanvangen op 8 september en zullen eveneens een tweetal weken duren.

Intussen laat De Lijn ook weten dat de digitale borden aan het vernieuwd stationsplein nog niet voor morgen zijn.  De palen werden bij de heraanleg reeds geplaatst, het was echter nog steeds wachten op de digitale borden zelf.  Nu laat de vervoersmaatschappij weten dat deze bestelling van digitale real-time informatieborden nog steeds niet geplaatst is.  Deze zal afhankelijk zijn van de budgettaire middelen.  Ook omtrent het kantoorgebouw is er nog geen definitieve uitspraak.  (DLD)