De industriezone Heernisse aan de Woumenweg heeft een nieuwe bewegwijzering gekregen.  Algemeen directeur Geert Sanders van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) die de zone beheert, kwam maandag voor de officiële ingebruikname naar Diksmuide afgezakt.  De Heernisse kreeg eenzelfde bewegwijzering als deze die nu reeds gebruikt wordt op de bedrijventerreinen Kaaskerke en Oude Barriere.  Overigens streeft de WVI naar een uniforme bewegwijzering op al haar bedrijventerreinen.  Op de Heernisse zijn momenteel een 70-tal bedrijven actief die zorgen voor heel wat beweging op het industrieterrein.  Met de nieuwe bewegwijzering moet dit eenvoudiger verlopen.

Bij deze bewegwijzering wordt het industrieterrein ingedeeld in verschillende zones die elk een eigen aanduiding met een letter en een cijfer krijgen.  Daarnaast wijst ook de kleur de weg naar de gezochte zone.  Op het terrein zelf zijn bordjes geplaatst met naast de code ook de straatnaam.  Bedoeling is dat bedrijven deze code ook vermelden op hun website, correspondentie, facturen en leveringsbons.
Er staat nu al een grote inkomzuil aan de Nijverheidsstraat met een volledig overzicht van het industrieterrein en de bedrijven die erop gevestigd zijn. (foto)  Op deze informatiezone is er naast de inkomzuil waarop het te bezoeken bedrijf kan opgezocht worden, ook een parkeerstrook, waar chauffeurs veilig kunnen stoppen zonder het overige verkeer te hinderen. Evenwel is het de bedoeling, eens de omleidingsweg is gerealiseerd, dat aan de nieuwe hoofdtoegang tot de Heernisse aan de Cardijnlaan nabij het recyclagepark, een tweede dergelijke  informatiezone komt met een grote inkomzuil.  Tenslotte kan, als verlengstuk van de nieuwe bewegwijzering, ieder bedrijf ook een individueel paneel laten plaatsen voor de prijs van 150 euro.
De Heernisse is één van de oudste bedrijventerreinen van de WVI.  De voorbije jaren werd hierin heel wat geïnvesteerd zodat het verouderd imago, de parkeerproblemen, de verkeersonveilige situaties, de minder goede bereikbaarheid van de zone, de leegstand en de ondermaatse beeldkwaliteit van het openbaar domein intussen verleden tijd zijn.  De nieuwe bewegwijzering is dan ook de laatste fase van de herontwikkeling van de Heernisse.  Deze heeft in totaal 3,2 miljoen euro gekost.

Bij de ingebruikname gaf WVI-directeur Sanders nog een overzicht van de overige Diksmuidse bedrijventerreinen.  Op de site Kaaskerke zijn 6 regionale bedrijven en 25 lokale bedrijven gevestigd.  Op Oude Barriere is er nog een aanbod voor regionale bedrijven.  Daar zijn er op vandaag 7 kavels verkocht waarop reeds 5 bedrijven actief zijn.  Tenslotte wordt intussen ook het lokaal bedrijventerrein IJzer-Noord uitgebouwd dat moet aansluiten op de te realiseren omleidingsweg in de schaduw van de Kaaskerkse Delhaize-vestiging.   Daar voorziet men naast lokale bedrijven ook plaats voor een evenementenhal, een gemeenschappelijke parking en een politiekantoor.  Al hield vorige week voor deze laatste invulling de politieraad toch ook nog andere opties achter de hand.  (DLD)