In Woumen zijn de werken voor het nieuw ontmoetingscentrum aan de Pollaertstraat gestart.  De inplanting aan de Pollaertstraat werd mogelijk door een ruilovereenkomst met het ernaast gelegen wooncentrum die in ruil voor het perceel waar het nieuw OC komt, zelf de grond van het huidig af te breken ontmoetingscentrum langs de Iepersteenweg krijgt.  De toegangsdeur zal zich echter niet in de Pollaertstraat bevinden, het OC zal wel bereikbaar zijn via de parking die op zijn beurt bereikbaar is via de Iepersteenweg.  De werken zullen klaar zijn tegen de zomer van 2019 en zullen bijna 2 miljoen euro kosten.

Het nieuw ontmoetingscentrum zal bestaan uit een ruime inkom, een grote zaal, een vergaderruimte en een lokaal voor de fanfare Hoger Op. Iedere ruimte heeft ook zijn eigen berging. De plannen werden zo opgemaakt dat de ruimtes via open draaiende deuren verbonden kunnen worden tot één groot geheel. De aanwezigheid van veel glas maakt ook dat de ruimte één wordt met de omgeving rond het gebouw. Overigens is er aan de grote zaal ook een terras voorzien.  Verder is er in het gebouw ook plaats voor een keuken, bar en een sanitaire blok.
Duurzaam beheer is in het ontmoetingscentrum een belangrijke factor, zo vernemen we nog van cultuurschepen Karline Ramboer.  Zo komen er slimme meters voor de opvolging van het energieverbruik, er zijn investeringen in energiezuinige toepassingen, … De ontmoetingszaal wordt ook zodanig ingericht dat ze kan dienen tot een multifunctioneel gebruik en dat ze voldoet aan de hedendaagse eisen. Er moeten toneelvoorstellingen, recepties, vergaderingen, … kunnen worden gehouden. Op vandaag kennen de lokalen van verenigingen nu maar een beperkt gebruik.  In het nieuwe ontmoetingscentrum moeten lokalen door verschillende verenigingen kunnen gebruikt worden.  Samengebruik of gemeenschappelijk gebruik is voor Karline Ramboer niet alleen van groot belang voor de financiële haalbaarheid, maar ook voor het versterken van het gemeenschapsgevoel.
De parking van het woonzorgcentrum wordt uitgebreid zodat deze dubbel kan worden gebruikt. Overdag kent het woonzorgcentrum immers meer bezoekers, voor het OC ligt die piek eerder ‘s avonds.  Tenslotte werd er ook een overdekte fietsenstalling voorzien met een capaciteit van 35 fietsen. (DLD)