Woensdag 1 oktober wordt om 18 uur het nieuw kapelletje in de O.L.Vrouwstraat ingezegend door Deken Wilfried Jonckheere.  Dat kapelletje met een nieuw Mariabeeld vervangt het vorige dat in februari van vorig jaar werd vernield.  Toen werd het glas stuk geslagen en een uniek houten handgesneden Mariabeeldje werd ontvreemd.  Het stadsbestuur had toen beloofd om het kapelletje te herstellen na de heraanleg van de O.L.Vrouwstraat.  Deze heraanleg gebeurde in het kader van de grote reconversiewerken van het industrieterrein Heernisse.

Diksmuides eerste industrieterrein Heernisse kwam er in de zestiger jaren.  Toen werd ook een nieuwe straat getrokken in een boog tussen de Diamantstraat en de Woumenweg.  Er was plaats voor elf alleenstaande huizen die van de industriezone werden gescheiden door een groene gordel. Maar voor de aanleg van deze straat moest een oude Lourdesgrot verwijderd worden.  Het toenmalig stadsbestuur beloofde toen een nieuw kapelletje ter ere van Onze-Lieve-Vrouw te bouwen. Meteen kreeg de nieuwe straat ook de naam Onze-Lieve-Vrouwstraat.
Uiteindelijk zouden het dan toch nog de inwoners zelf zijn die na tien jaar wachten zelf een kapelletje plaatsten.  Daarin kwam een houten Mariabeeldje dat de familie Latré uit de O.L.Vrouwstraat had gekregen van een missionaris die werkzaam was in China.  Het is dat beeldje dat vorig jaar werd ontvreemd.
Nadat dit eerste kapelletje werd ingewijd door E.H. Leo Loosveldt, wordt het herstelde kapelletje met het nieuwe Mariabeeld woensdagavond om 18 uur ingewijd door Deken Wilfried Jonckheere.  (DLD)