Hebben de Diksmuidse middenstanders het door de vele openbare werken en het nieuwe parkeerregime niet altijd onder de markt, toch zijn er nog altijd die trots zijn op hun Diksmuide.  Middenstanders die meestapten in het project “Proeftuinen voor de Middenstand” lieten zich immers fotograferen voor het vernieuwde stadhuis waar ze trots mogen op zijn.  Dat fotografisch materiaal werd nu verwerkt in banners, stoepborden en strandvlaggen die werden overhandigd aan de winkeliers zodat ze straks etalages en straten kunnen opfleuren.

In 2014 werd Diksmuide, samen met Wervik en Kortemark, geselecteerd om het project “Proeftuinen voor de Middenstand” op te starten.  Bedoeling van dit project, dat gefinancierd wordt door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij van West-Vlaanderen, is creatieve starters de kans te geven een langetermijnwinkelstrategie te ontwikkelen.  Dit project werd gekoppeld aan enkele creatieve acties.
In Diksmuide resulteerde dit eind 2015 in een driedelige actie waarbij de trots van de middenstanders voor Diksmuide en voor haar vernieuwde stadhuis in het bijzonder centraal stond.  Aan de Diksmuidse handelaars werd de kans geboden om in te tekenen, aan een derde van de normale prijs, op eigen banners, stoepborden of strandvlaggen  waarop foto’s met hen werden geplaatst die genomen werden in en om het stadhuis.  Ook werden in juni reeds gratis stickers met een passende spreuk voor etalages aangeboden die kunnen aangebracht worden aan leegstaande panden.  Tenslotte komt er eind dit jaar nog een nieuwe website.  Dit moet vooral een beeld-site worden die zich richt tot bezoekers, in tegenstelling tot de bestaande stedelijke site die meer voor de eigen inwoners is bestemd.
Geïnteresseerde winkeliers kunnen overigens nog steeds instappen in het project.  Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de dienst lokale economie (T 051/793.014 – E ilse.laverge@diksmuide.be)

Bij de voorstelling van het resultaat van het project kon burgemeester Lies Laridon ook nog meegeven dat ter gelegenheid van superkoopzaterdag bij 63 handelaars niet minder dan 286 spaarkaarten werden ingediend wat duidt op 858 aankopen bij de plaatselijke winkeliers.  Binnenkort worden de winnaars bekend gemaakt. (DLD)